Ангел Славчев: „България без цензура“ се роди по площадите

Искаме да направим истинска партия на хората, на народа, заяви Стефан Кенов в „Добро утро, България!“

Ние обединяваме хората. Като обикаляме цялата страна, хората виждат в нас надежда, че ще водят достоен живот в тази държава, а не да вземат по 120 лв. пенсия. Ние тръгнахме отдолу нагоре – ние се родихме от площадите. В нашите редици са различни обединения и организации, дори и партии, които се разпадат. Това каза в ефира на сутрешния блок на TV7 Ангел Славчев от гражданското движение „България без цензура“, което предстои да стане партия.

„Ние обединяваме хората. Затова сме в центъра. Имаме голям екип от учени. В момента подготвяме антимонополно законодателство. В село Баните, Смолянско, ми казаха „момчета, ще ви подкрепим, но ако се провалите няма да ви простим“, разказа Славчев.

Колегата му Стефан Кенов започна разговора с припомнянето, че гражданското движение е пред учредителен партиен конгрес, който ще се проведе на 25 януари 2014 г., от 12 ч. в зала №1 на НДК.

„През последните 10 години се появяваха лидерски партии, при които един човек спуска хора от София, които обаче не са познати по места. Това, което искаме ние, е да направим истинска партия – на хората, на народа. Те да се организират и да изберат своите председатели“, категоричен е Кенов.

От думите му стана ясно, че най-важният орган в партията ще е „Национален съвет на регионите“. Той ще даде пълна власт на местните организации. „Николай Бареков – човекът, който ни водеше досега, искаше да се даде максимална свобода на хората. Никой устав не може да спаси един лидер“, добави Стефан Кенов.

Дяко Дяков добави, че се създава проевропейска центристка партия. „Хората искат данък „солидарност“, борба с монополите, отпадане на субсидиите за партиите. В момента сме свидетели на сериозна демографска криза, висока безработица и най-ниски доходи в Европейския съюз“, припомни Дяков.

„Разработихме концепция за обществен надзорен съвет с право на вето над решенията на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Пламен Орешарски ми отказа в очите с думите „докато аз съм премиер, това няма да се случи“. Аргументът им беше, че така ще се блокира работата на регулатора“, каза в края на разговора Ангел Славчев.

Източник: tv7.bg

email
Close

Get Widget