Ангел Славчев: Всички знаем, че сме подслушвани

“Обикновеният човек не се интересува от проблема с подслушванията, интересуват го как да си плаща сметките“, убеден е Ангел Славчев – едно от лицата на февруарските протести, довели до оставката на кабинета „Борисов“. Славчев е и инициатор на днешния протест срещу полицейщината и подслушванията в София.

Около двайсетина души се събраха на площад „Независимост“ в столицата, за да изразят недоволството си от скандалите, които тресат страната в последните дни. Според Ангел Славчев рехавото присъствие на граждани на протеста се дължи именно на това, че българите имат по-сериозни проблеми, за които да се вълнуват. „Темата за подслушванията се опитва да измести по-важните за обществото теми като липсата на прехрана, липсата на пари, сметките за ток и парно, проблемите с банките, проблемите в здравеопазването“, смята той.

Ангел Славчев е възмутен от тона на разговорите, изтекли вчера между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов. “Ставаме свидетели на тотална простащина от страна на бившите управляващи, не искам такива хора да ме управляват, това е категорично“, коментира той. „Парадоксално е да слушаме такива разговори, човек не би трябвало да може да си представи, че такова нещо може да се случи и че един министър-председател може да говори по такъв начин“, смята още той

„Всички знаем, че сме подслушвани във времето, включително и ние като едни от организаторите на протестите в София. Аз нямам какво да крия, ако имам какво да крия, тогава ще се притеснявам . Важно е хората да осъзнаят, че проблемът не е в СРС-тата, а в политиците на прехода, че е време за промяна“, категоричен е Ангел Славчев.

Той призовава хората да гласуват, въпреки скандалите. „Всеки един човек трябва да гласува, това е едно от нашите права и трябва да го упражняваме. Дали ще се гласува за организация или за човек, или ще се гласува протестно, е личен избор на всеки един човек, но когато не гласуваш ти ставаш един от тези, чийто гласове се преразпределят върху партиите“, изтъкна той.

Славчев е доволен, че в следствие от протестите бяха създадени обществени съвети към различните институции, но е убеден, че подобни съвети трябва да има и на местно ниво. Според него към момента най-добре работи Общественият съвет към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Източник: pressadaily.bg

email
Close

Get Widget