Ангел Славчев: В Обществения съвет бяха хората, срещу които се борим

Искаме да срещу нас да има личности, които милеят за България, а не тези, които ѝ пият кръвта, казаха 3 лица от протеста

“Напуснахме Обществения съвет, защото там бяха хората, срещу които се борим. Ние искаме в съвета да влязат експерти с чисто минало, а заседанията да се предават на живо.” Така Ангел Славчев, едно от лицата на протеста, обясни пред БНТ защо Общественият съвет, свикан от президента днес, не се е състоял. “Времето за грешки изтече”, смята Славчев Той обясни, че протестите продължават, следващият ще е на 3 март пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. “Продължаваме срещу монополите, вече постигнахме частична победа с Топлофикация София. Най-важното е, че хората се събудиха”, усмихна се Ангел. Той обясни, че протестиращите искат да седнат на една маса с хора, които милеят за България, а не с тези, които ѝ пият кръвта. Решението за напускане на първото заседание срещнало одобрението на всички в социалните мрежи.

видя Иво Божков, друг протестиращ. Според него, когато се тръгне към решение на един проблем, трябва най-напред да се види как се е стигнало до него. Трябва да излязат наяве корупционните практики на тройната коалиция. Трябва да се променят правилата, от които всички губят, смята младежът. Иво Божков посочи, че най-напред трябва да се направи промяна на Изборния кодекс и да се разреши лустрацията. Парламентът ще работи до 12 март и би могъл да гласува промени. “Ако трябва, ще ги задържим тук”, допълни Славчев.

“Обществото доказа, че може да държи много енергия, важно е политиците какво ще направят с нея”, смята Джема Зенгири, момиче от демонстрантите.

Източник: agroplovdiv.bg

email
Close

Get Widget