Ангел Славчев в Хисаря: Ще съборим статуквото, трябва да върнем държавата на хората

Само честното общуване с хората е основата на честно управление

В основата на едно честно управление може да е само честното общуване с гражданите. Това каза Николай Бареков пред жителите на Хисаря, където е втората спирка от националното турне на „България без цензура“ и нейните партньори ВМРО и ЗНС.

Залата в читалището на Хисаря се оказа малка да побере всички желаещи да присъстват на срещата и концерта. Тя е с капацитет малко под 600 души, но дошлите бяха многократно повече, дори се наложи вратите да останат отворени. Местните жители дори коментираха, че от политици досега тя никога не е била пълнена.

„Аз направих своя избор след Костинброд. Когато поех моя път към политиката, бях мотивиран от проблемите на българския народ. Сега, когато виждам препълнените зали, знам, че това не е било напразно. Виждам надежда“, сподели Бареков. Той обясни на гражданите, че иска промяна, която да гарантира за пръв път влизането във властта на млади хора, които да работят за своя народ, да имат за цел да изградят нова България и да не крадат безобразно.

„Тук са хора, които обедняха заради сегашните ни политици, но не са лумпени и заслужават повече. Пълната зала, контактът ни с хората ме прави убеден, че нашата мисия е мисия на българския народ. Ние не сме заченати в лабораториите, както на опонентите им се иска, а на площада. Нашият път е белязан от вашите проблеми, а мисията ни е да живеете по-добре“, обърна се към обществеността на Хисаря лидерът на „България без цензура“.

Зам.-председателят на ББЦ Росен Петров поздрави жителите на Хисаря със своето есе за народа-старец и за правото ни да искаме достоен живот, подписано с кръвта на дедите ни герои. „За какво нашите родители строиха заводи и мостове? За да взимат сега 200 лв. пенсия? Не, за да имате право да питате“, обърна се към хората Петров.

„Не съм икона, а човек като вас – със съмнения и вяра“, отвърна пък Нешка Робева на комплимента на Бареков и на аплодисментите на залата. „Вие ми давате сили да застана до тях и да ги подкрепя. Когато тръгнахме преди година, смятах, че Бареков е мой работодател и просто трябва да покажем какво можем пред вас. Но сега, когато го гледам и слушам словата, знам, че има надежда. Пътят им ще е труден, защото се изправят срещу статуквото, но това е работата на пионерите“, каза тя. Специално за турнето Нешка направи нов спектакъл – „Площадът“, чиято премиера бе в понеделник вечер в Карлово.

Имате чудесен парк, но в него няма детски смях, каза със съжаление пред хората от Хисаря Калина Крумова от „Евромайки“. „Това е така защото няма деца, а нямаме деца, защото не можем да им дадем детство. Ние искаме е не само да четем табелите, че този проект се финансира с европейски пари, а да живеем като европейци и е редно да бъде така“, добави още тя.

„Като много от вас и аз не спя по цели нощи, защото постоянно мисля дали децата ми ще имат бъдеще у нас или ще отидат в чужбина и един ден ще остана сама и ще ги чакам. Не спя спокойна, защото не съм съгласна с политиката на държавата, защото тези, които плащаме данъци не получаваме детски надбавки“, каза другата дама от „Евромайки“ Даниела Колева. За да няма повече несправедливости, е нужна промяна и че тя ще се случи на 25 май, смята Колева.

Принадлежим към едно поколение, което беше най-разочаровано – имахме надежди, смятахме, че ще живеем в една добра държава, но 24 години по-късно това не е така, обяви от сцената Румен Йончев от ЗНС. „И в началото на прехода аз обикалях салоните и читалищата. Да, бяха студени, но пълни, имаше хора, които идваха да чуят посланията. Но сега салоните са празни. Политиците това искаха, да няма кой да ги пита какво се случва“, заяви Йончев. Според него сега сме стигнали до там, че да купуваме вносни плодове и зеленчуци и да изнасяме работници, които да ги приберат, за да ни ги продаде друг. „Това е цикълът на бедността“, подчерта той. Според него алтернативата не е в Станишев, Кунева и Калфин, които са се клонирали от едно неуспешно правителство. Не са истина и думите им, че сега те ни предлагат  нещо различно. „Изходът предстои на 25 май, референдум ще има и той ще е за това как ще продължим от тук нататък“, заключи той.

Юлиан Ангелов, организационен секретар на ВМРО определи като национално предателство отказа на българското правителство да издава български документи за самоличност на нашите сънародници от Македония и Украйна. Той нарече сегашното управление пагубно и беше категоричен, че то трябва да бъде изгонено.

Истината е следната – бутнахме Борисов, направихме нашето съвременно Априлско въстание, но нищо не постигнахме, обяви зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев. „Миналата година бяхме рамо до рамо с ВМРО и Николай, който ни подкрепи. Той застана до нас и ни каза, че ще ни даде телевизионна изява, за да видят хората какво се случва. Сега, когато имаме и партньори, когато пълним зали, вече съм обнадежден, че промяна ще има. Ще съборим статуквото, но трябва да си поемем отговорността, защото трябва да върнем държавата на хората“, каза още Славчев.

Данчо Колев от Пловдив сложи финал на разговора. Той взе думата последен, но зададе основния въпрос. „Помните, когато дойде царя – той беше на последния етаж в Тримонциум, а ние долу му ръкопляскаме. И какво?! Бойко също – повярвахме му и какво?! Но на вас ви трябват хора като мен, които са обезверени. Тези хора толкова години се лутат, кажете ми, как ти ще накараш тези хора наистина да ти повярват, защото те са лъгани?“, попита Данчо.

Лесно няма да получим доверието на хората, отговори Бареков. „Не сме нито на вълната на царя, нито на пъдаря. Ние тръгнахме от улиците, които бяха пълни с хора, които сега вярват и имат надежда. Гледам на престоя си в политиката като на етап от моя живот. Искам да вляза през парадния вход и после да ме изпратят с аплодисменти. Проблемът до сега беше в това, че се приемаха еднолични решения. Но решенията, които ние ще предложим, ще бъдат ваши решения“, отговори Бареков.

email
Close

Get Widget