Ангел Славчев: Идеята на Драгомир Стойнев да се национализират ЕРП-тата е див популизъм, целящ да събере електората на БСП

Цветанов и Румен Петков откраднаха идеята на ББЦ за анкетна комисия за случая в Лясковец

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков обвини енергийния министър Драгомир Стойнев в популизъм заради идеята му да се национализират ЕРП-тата. Стойнев се сеща за тях едва сега, защото идват избори, очевидно му е дадена задача да баламоса народа, коментира председателят на ББЦ. “Икономическият министър е на власт, заради хора като Ангел Славчев, които излязоха миналата година и поискаха точно това, но това Народно събрание е изчерпано и няма да може да направи нищо“, каза Бареков.

Зам.-председателят Ангел Славчев определи идеята на Стойнев като див популизъм, целящ да събере електората на БСП. „Миналата година ние поискахме смесени дружества, така че да има контрол от държавата. Поискахме и граждански съвети, но и тази идея беше отхвърлена, защото не искат добрите идеи да влизат в действие“, коментира Славчев.

Бареков коментира и идеята на Румен Петков и Цветан Цветанов да се направи анкетна комисия, която да разследва случая в Лясковец както и да се поиска оставката на главния секретар на МВР. Той ги нарече слуги на мафията и обяви, че те са откраднали идеята на ББЦ. „Лазаров е полицай от кариерата и преживява трагедията в Лясковец. В случая трябва да се понесе политическа отговорност. За трагедията в Лясковец са отговорни няколко министри – Цветан Цветанов, Цветлин Йовчев и Калин Георгиев. Те трябва да кажат защо този случай е държан на стендбай четири години. Цинично е хора като Цветанов и Петков да искат морал“, каза Бареков.

Зам.-председателят на партията Рада Коджабашева каза, че местният бизнес се е оплакал от прекалено многото лицензионни режими и невъзможността на местите фирми да получат обществена поръчка. „Очевидно това е тенденция, която трябва да премахнем. Решението на проблема е заложено в една от нашите 20 точки“, каза Коджабашева.

Бареков и зам.-председателите на „България без цензура“ бяха днес в Карлово, първият град от Националното турне за повишаване на самочувствието на българина. Преди това те откриха офис на ББЦ в града.

Източник: barekov.com

email
Close

Get Widget