Ангел Славчев: Искаме да изпълним израза „народен представител“ със съдържание

Ще се борим за граждански контрол, защото от това има нужда България в момента. Това обяви в предаването „Денят започва“ на БНТ Агнел Славчев, съучредител на Сдружение за граждански контрол.

Искаме да изпълним израза „народен представител“ със съдържание. Ние плануваме всеки от нашите народни представители да се отчита на шест месеца за дейността си, а всяка година да се гласува дали той е достоен да остане в Народното събрание. Тъй като тази идея няма подкрепа в закона в момента, всеки един представител ще подпише декларация, че ако не го искат гражданите и не изпълнява добре задълженията си, ще напусне сам парламента, заяви Славчев.

По думите му, за листите на сформираното сдружение се търсят хора без корист. Нормално е да не се запълнят листите обаче, смята той. Първо, имаше вътрешно разделение, а и не всеки е готов да тръгне по този трънлив път. Има много хора на високи обществени позиции, които ни подкрепят, но казват, че се притесняват за себе си и семейството си, ако тръгнат по този път. В полицейска държава така се живее, подчерта той.

Не е важно само кой ще се включи в листите, а кой ще остане и след това в сформирането на политиките, заключи той.

Нашето сдружение поиска да даде сила на студентите по пътя на протестите и управлението на страната, каза Ангел Георгиев, председател на Националното представителство на студентските съвети.

Ние не основахме студентско движение, а подкрепихме движение, които да обедини не само студенти, а и всички, които смятат, че пътя, по който трябва да вървим, е обединение, но с ядро от млади хора. Някои се страхуват, някои не виждат как това може да промени страната, но ние бяхме длъжни да опитаме – като млади хора, като образовани хора, като носители на бъдещето на страната.

Ние вярваме, че ще успеем да вкараме тези хора в управлението под някаква форма, категоричен бе той. По думите му, и Националното представителство на студентските съвети има проблеми със запълването на сто процента листите.

Източник: novini.bg

email
Close

Get Widget