Ангел Славчев: Искаме закон, забраняващ проучването и добива на шистов газ!

– Удовлетворен ли сте от днешния митинг?
– Напълно! В тази виелица успяхме да се съберем над 100 човека. Това беше мирна демонстрация. Внесохме отворено писмо до посланика на Република Румъния. Хората са активни. Мораториумът, приет неотдавна от НС, не ни удовлетворява, макар че е крачка в правилната посока. Ние продължаваме да настояваме парламентът да приеме закон за забрана на проучването и добива на шистов газ.
– Разбрах, че сте се свързали с румънски активисти чрез Фейсбук.
– Да, една от страниците, българо-румънската, е създадена от нас. Между двете страни върви много активна обмяна на информация. Те, румънците, досега нищо не са знаели. Започнаха да се информират. И в България никой нямаше да знае какво представлява тази технология, ако ние не бяхме излезли на улиците още през август месец.
– Е, и ние във в. „Атака” писахме още през юни-юли за нея. И други медии писаха. Но това няма значение, важното е, че обществото успя да си създаде информирано отношение към проблема.  
– Хилари Клинтън идва в България да ни натрапи „Шеврон”. Имате ли готовност да вдигнете протести по време на нейното посещение на 4 и 5 февруари?
– За това ли идва? Аз нямам информация за нейната програма.
– Да, за това идва.
– Ако идва да лобира за фирми, които да добиват шистов газ – разбира се, че отново ще излезем на улиците!

Източник: vestnikataka.bg

email
Close

Get Widget