Ангел Славчев: Миналата година бутнахме един тиранин, но лошото е, че чинно си платихме надписаните сметки, които не бяха наши

От днес сме разделени на граждани и мафия

От днес сме разделени на мафия и граждани. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков в препълнената зала на читалището в Асеновград преди концерта, който е част от Националното турне за повишаване на самочувствието на българина. „Днес в българския парламент нашите юристи заедно с независимите депутати Светлин Танчев и Румен Йончев внесоха законопроекта „Чисти ръце“. Този текст гледа не как влизаш, а как излизаш от политиката – влязъл си с 5 лева, излизаш с 5, влязъл си с 50 000, излизаш с толкова. Казано накратко, този закон ще накара политиците да спрат да крадат. Ако сегашните депутати го приемат, ще са граждани, ако не – мафия“, заключи Бареков.

Има една партия, която трепери от нас, тя се казва ДПС – ние гарантираме, че тя повече няма да е решаващ фактор в парламента и българската политика, каза още Бареков. „Който гласува за Станишев, рискувате да даде гласа си за ДПС.  Ако даде вот на Борисов, пак го дава за ДПС. Тези хора използват ДПС, за да крадат пари. В момента ние сме единственият гарант, че това няма повече да се повтаря и че те ще гледат властта през крив макарон“, категоричен бе лидерът на „България без цензура“.

Нашата партия ще води социална политика. Ние искаме да вдигнем доходите на хората и ще го направим, но няма да забравим възмездието, закани се Бареков. „Ако искаме да сме добри управленци, не трябва да сменяме чипа на хората, а на политиците. Като успех ще отчета вас, когато имате пълен хладилник и деца, които са били на училище. Какво му трябва на българина – работа за него и жена му, пълен хладилник, и ако има вила, добре дошло“, каза Бареков.

„Ще ви подаря вашите 3 ключа – за колата, апартамента, вилата. Тези пари, които бяха откраднати от вас, няма къде да изчезнат, тях ги има. Ако има държава на място ще ги намери и ще ги върне на хората“, ангажира се лидерът на ББЦ.

Препълнената с граждани зала затрупа лидерa на ББЦ с въпроси. Хората искаха да чуят дали той има ясна позиция за Русия и кризата в Украйна, каква е неговата оценка за управлението на Станишев, за случилото се в Лясковец миналата седмица. Зам.-председателят на България без цензура“ отговори, че операцията в Лясковец е провал, заради което министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев трябва да подаде оставка. Хората попитаха Бареков дали приема идеята на Бойко Борисов за психотестове за хората, влизащи във властта. „Твърдо не! Не искам служебна победа, Борисов би се провалил на този тест“, отговори с ирония лидерът на „България без цензура“.
Според него Станишев трябва да бъде изметен от властта. „Той се страхува от мен и ме нарича популист. Но Румен Овчаров преди време каза нещо важно и то е, че който иска да бутне Станишев, трябва да гласува за Бареков“, припомни Бареков.

„Есента пътувахме с Николай, аз само слушах, но чух достатъчно, сега нямам право да мълча“, каза преди началото на концерта Нешка Робева. „Видях много, вярвах, бях лъгана, но сега имам надежда. Всички трябва да чуете – тези хора трябва да успеят, затова ги подкрепям“, каза Робева.

Миналата година бутнахме един тиранин, но лошото е, че си платихме сметките, които не бяха наши. Те бяха надписани, чрез манипулации на ЕРП-тата, но чинно си ги платихме. Днес отново на дневен ред са тези дружества. Правителството говори за национализация, но такава няма как да има. Ние искахме държавата да има представител във всяко монополно дружество, а тогава ни се смееха. Е, ще го направим. Вярвам, че обединени ще успеем да махнем тази политическа сган на прехода. Те съсипаха старините на моите баба и дядо. Баща ми е шофьор на 320 лева заплата. Преди години те бяха на площада, искаха демокрация, но ето я тяхната демокрация. Изгонихме си учителите, лекарите, децата – всички са в чужбина, защото държавата не им дава възможности да се развиват. Тук е една помия, но ще я разчистим. Искам моите деца да се гордеят с баща си, нека останат да учат и да работят в България и дано върнем нашите близки у нас. Това каза в Асеновград зам.-председателят на „България без цензура“ Ангел Славчев.

Мотивът ми да вляза в политиката е моето самочувствие, каза пред хората от Асеновград другият зам.-председател на „България без цензура“ Рада Кожабашева. „Аз имам самочувствие, не защото имам образование, че съм работила на престижни места, а че имам мощна българска кръв. Гордея се с майка си и баща си, гордея се с дядо си, който в онова време е успял да построи 8 църкви в Родопите. Имам самочувствие, защото слушам кръвта си. Имайте го и вие“, призова асеновградчани Коджабашева.

Неспокойни са нощите ми, притеснявам се за бъдещето на своите деца, дали те няма да заминат, а аз да стоя и да чакам, сподели Даниела Колева от „Евромайки“. Не съм спокойна, защото умните жени не получават детски надбавки. Не разбирам и това, че за децата ни няма безплатни лекарства. „Вярвам, че на 25 май това ще се промени – ще имаме трима евродепутати, а това ще ни даде право да поискаме промяна и в нашия парламент, а спечелим ли и този вот, тогава ще имаме инструмента и властта да променим нещата“, допълни тя.

Сигурна съм, че в следващите седмици ще чуете много думи и програми, но като майка знам едно, че нямаме право да лъжем и да ни лъжат, каза от своя страна Калина Крумова от „Евромайки“. Тя се поклони пред жена от града, която има две деца-инвалиди и ги отглежда сама.

Не помня този салон толкова пълен, призна Марияна Стефанова – зам.-председател на ЗНС и областен лидер в Пловдив на земеделците. „След първите срещи в Карлово и Хисаря чух за истерията „Бареков“. Няма такова нещо, но има друго – София не е България и политика не се прави по жълтите павета“, каза още тя. Искаме политиката да стигне и до най-малките места и салоните да са все така пълни.

Мотото на това турне е да повдигнем българския дух. Това е нещото, което най-много ни липсва. Всичко друго може да бъде изградено, поправено, каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. „Празно звучи да говориш за дух, когато хората нямат какво да сложат на масата си. Това е резултат от 24-те години преход. Той смаза българите, хората са озлобени и като им заговориш за политика, просто искат да им се махнеш от главата. Но няма начин да не се говори – с бързи крачки губим своята държава, тя лека полека се превръща в цигански катун“, предупреди зам.-председателят на ВМРО. По думите му много хора работят извън България, за да издържат родителите си, братята си и сестрите си. „Ако не вземем мерки, ще трябва да забравим за своята държава. Мога да ви обещая само усилия и труд и ако нещата се развият добре – ще има възмездие. Нещата зависят от всеки един от нас“, заключи Джамбазки.

email
Close

Get Widget