Ангел Славчев: Нужен ни е кредит на доверие, за да покажем какво можем !

За кредит на доверие и вот с номер 28 в интегралната бюлетина призова слушателите на радио К2 заместник председателят на политическа партия „България без цензура“ Ангел Славчев.

 Препускахте по България, вашите колеги в Европа също облъчваха своите избиратели. Получи ли се големият европейски дебат?

–  Аз не съм спрял да обикалям страната още от миналата година и няма да спра след тези избори. Единствената разлика беше, че в момента има кампания и се пропагандира да се гласува за един или друг номер. Дебат в момента няма, няма как и да има дебат за Европа в България, при положение, че хората са толкова оскотяли, с наведени глави. Политиците, които ги докараха до това състояние са в парламента и 25 години паразитират върху всички нас. Нашата идея, идеология и кауза е да ги махнем от управлението на държавата. Вие сама споменахте, че аз съм 15-ти в листата. Ако исках да ходя в ЕП щях да съм на 2-ро място, след Николай Бареков. Камъкът си тежи, където му е мястото и борбата ни е тук, моята лична борба също е тук, в България.

Имаме нужда от подкрепа на европейските избори, за да можем да излъчим нашите европредставители и те защитават и нашите идеи и проблемите на хората. Поискахме разследване на европейско ниво на всички ЕРП-та, от къде са всички техни договори, как се правят разходите и как се обявяват. Искаме проверка на ДКЕВР като регулаторен орган, дали си върши работата, защото всички знаем, че там не се върши както трябва работата. Искаме разследване на частните съдебни изпълнители и на банковата система, на всички тези картели, които създадоха в държавата. Това да тръгне от европейско ниво! Само нашите кандидати поеха ангажимент да повдигнат тези теми в ЕП и да поискат международно разследване, мониторинг на всички тези.

– Понеже заговорихте, за това, какво ще правят вашите евродепутати в ЕП, тук е мястото да попитам за каква енергетика сте вие. 

– Ще го кажа много точно и ясно! Ние сме за Южен поток, за Белене, за 7-ми реактор в АЕЦ Козлодуй, за всички други големи инвестиции, които могат да влязат в България. Проблемът е в това, че нямаме инвестиции в момента. Всеки такъв огромен проект ще генерира икономически ръст, ще генерира нови работни места. Ще има специалисти, които ще има къде да работят и да се развиват. Това ще е една сигурност. Ще Ви дам пример- вече 7 или 8 години България си е дала военните бази на американците, а една стотинка не е взела. Хубаво, даваме си територията, но взимай пари, за да могат те да отиват за нуждите на хората. Дали здравеопазване, дали образование, дали култура няма значение, но те ще влязат там.

Много пъти казахме, ние сме ЗА публично-частното партньорство, бизнес и държава да работят ръка за ръка, държавата да може да гарантира пазара, но няма нито един, който да може да го направи – нито Станишев, нито Борисов, нито Местан. – Успяха ли според Вас, партиите и коалициите да откроят впечатляващи, проактивни послания към ясни избирателни групи? Какъв беше вашия таргет от избирателни групи, за да накарате хората да отидат да гласуват на 25 май? – Всички социолози казват, че нашият най-голям таргет са младите хора. Имаме най-голяма подкрепа при младите хора. Но най-голямата опасност е, дали тези млади хора ще отидат да гласуват на 25-ти!

 Успяхте ли да ги заинтригувате? Какво е вашето впечатление, остават 5-6 дни до изборите?

– Вчера имахме младежки форум в зала Универсиада и там казах- давайте личен пример както го правя аз. На 32 години съм, имам 3 деца, собствен бизнес и се развивам самостоятелно и се боря за проблемите на хората. Аз лично нямам проблем с банка или частен съдебен изпълнител, но хората имат проблем. Нека бъдем общественици, държавници и да се борим за тях! Няма друга извън парламентарна партия, (да не говорим за парламентарни, които не са го направили), която да е разписала законопроекти, решения за НС. Няма такава партия, ние не сме избрани в момента, не взимаме държавна субсидия, но работим за хората, без да взимаме пари от държавата. Те взимат милиони всяка година и пак не си вършат работата. Нека хората гласуват, за тези които не са били в управлението на държавата, тези които не са ги излъгали. Може би това е последния вот, за истинска промяна. Ние сме напълно наясно, и аз, и Росен Петров, и Николай Бареков, че всичко това, което казваме и разписване трябва да го приложим. Навсякъде говорим с хората, и не само, слушаме ги. Нашата цел е да чуем техните проблеми, да разпишем план за развитие на държавата за следващите 20 години. Да имаме национална цел! Единствената национална цел беше да влезем в ЕС, от 2007 насам, България няма цел! Дали ще бъде безплатно здравеопазване, образование или друго. Цел да имаме, една поне да си поставим и всички вкупом да я преследваме!

 Какво ние избирателите да очакваме от ЕС? На Вас лично, какво Ви носи европрисъствието, за да знаем, какво ще ни донесе и на нас?

– В България също има голям евроскептицизъм за случващото се с ЕС и хората са прави. Ако прегледаме документите и докладите, това което България е дала на ЕС като пари, даже не е успяла да си го вземе от европейските програми. Трябва да се намали бюрокрацията във взимането на европейските субсидии. Това, което прокламират и ГЕРБ и Дончев в момента е най-големият парадокс, защото те управляваха и нищо не направиха. Трябва да се развиваме в Европа, защото ние сме в Европа. Ние можем да бъдем прекрасен мост между ЕС и Русия! Трябва да използваме всички тези политически хватки, за да се развива страната ни добре.

– Защо политиците и в Европа, и у нас, твърдите, че на евроизбори 2014, залогът е много голям?

– При ББЦ залогът е голям, защото за нас това е първият тест. ББЦ се учреди преди 3 месеца официално, ние сме най-младата партия, най-бързо развиващата се. Имаме много хубава коалиция с ВМРО, ЗНС, ГЕРГЬОВДЕН. Това са три различни полюса, които се обединиха. Залога е голям, защото не е ясно, Европа как ще се развива от тук нататък. За нас залогът е голям, защото ако вкараме 3-ма евродепутати, ще поискаме предсрочни избори, сваляне на правителството на Орешарски и ние да управляваме. За всичко, което казваме и се борим – акция „Справедливост“, „Чисти ръце“ и т.н. ни трябва управленският ключ. В момента като го нямаме и внасяме законопроекти, другите си чоплят носовете.

– Защо хората трябва да гласуват за вас, г-н Славчев?

– Ние имаме смелостта да се изправим срещу всички политици на прехода. Да поискаме тяхното отстраняване, да поискаме не само ревизия, а такива като Станишев и Борисов, да ходят да “чупят камъни“ в Белене, защото докараха народа до просешка тояга. Не сме били във властта, не сме управлявали, не сме откраднали и искаме кредит на доверие от хората. Нека ни дадат този кредит, за да им покажем какво можем! Нашите думи да станат дела! Време е да влязат патриоти в управлението на държавата, за които има една партия и тя се казва България! Продължаваме ли да се делим на леви, десни, русофили, американофоби и всякакви други, винаги ще бъдем разделени и никога никой български гражданин няма да води достоен живот. Никой не иска повече от това, да има достоен живот, да му е пълен хладилника, да може да отиде на почивка, да е спокоен, че детето му ще получи добро здравеопазване и образование. Това искаме да направим, искаме да върнем достойнството на хората! Моите приятели, от 26 човека випуск, в момента 6 са в България, останалите напуснаха и отидоха да си търсят препитанието в чужбина. Аз искам тези хора да се върнат, искам моите деца да останат тук, а не утре да мисля как да ги изпратя в чужбина, защото тук не може да се живее. Това е нашата борба, за това имаме нужда от тази подкрепа в момента!

email
Close

Get Widget