Ангел Славчев: Орешарски се срещна с „удобните“ протестиращи

Повечето от присъствалите на срещата с премиера Пламен Орешарски в петък бяха от категорията „удобни“ за властта.

Това каза пред TV7 едно от лицата на протеста през зимата Ангел Славчев. Той припомни, че исканията още от февруарските протести са за създаване на обществени граждански съвети, които да могат да следят и да влияят на решенията на държавните институции и комисии. Орешарски смята, че това не е работеща форма, защото така ще се блокира работата на съответния регулаторен или държавен орган, каза Славчев.

Той продължава да смята, че липсата на прозрачност е причина за своеволни и в ущърб на гражданите решения. Славчев предупреди, че ако техните искания за обществените съвети не се изпълнят, те ще се включат в протестите от септември.

Ако правителството продължи да се капсулира, това ще донесе нови проблеми пред управляващите от есента, каза още представителят на протестиращите. Той посочи, че медиите са били допуснати в началото, но след това са помолени да напуснат, а това не прави разговорите достатъчно прозрачни. Славчев поиска следващата среща на Пламен Орешарски с протестиращите да бъде по-добре организирана и с повече прозрачност, с присъствие на медиите до края.

Източник: frognews.bg

email
Close

Get Widget