Ангел Славчев призова за национална кръгла маса, на която да се определи дата за избори и да бъдат поставени приоритетите на България за следващите 5 години!

Ангел Славчев призова за национална кръгла маса,на която да се определи дата за избори, и да бъдат поставени приоритетите на България за следващите 5 години!

„Настанало е време за оставка!“ това заяви в студиото на предаването „Дневен ред“ по ТВ7  заместник председателят на политическа партия „България без цензура“  Ангел Славчев. В очакване на оставката на правителството на Пламен Орешарски и определяне на дата за предсрочни парламентарни избори в политически дебат в един срещу друг се изправиха Ангел Славчев, Желю Бойчев от „Коалиция за България“ и Настимир Ананиев от „Реформаторския блок“.

https://www.youtube.com/watch?v=suOUkWV7RuU&feature=youtu.be

Славчев определи изказванията на Сергей Станишев за избори през юли като абсурдни и застана с мнение, че оставката на Пламен Орешарски е наложителна в най-кратък срок от време, за да може да бъде сформирано временно правителство, което да подготви неизбежните парламентарни избори като последователно се следва процедурата по конституция. Заместник председателят на ББЦ категорично се обяви против това временното правителство да се сформира от Росен Плевнелиев, тъй като това означава изборите да се правят от ГЕРБ за втори път. „Вече сме ставали свидетели на това как ГЕРБ правят избори. Искаме ли Костинброд 2 ?“ риторично запита Ангел Славчев.

Славчев призова Росен Плевнелиев да събере всички партии, които имат представители както в Българския така и в Европейския парламент на национална кръгла маса на, която да се определи дата за избори съобразена с българските граждани, и бъдат поставени приоритетите на България за следващите 5 или 10 години . „Няма място за конфронтации между отделните партии. Време е да се вземат конкретни решения, които да обслужват българският народ, а не една или друга политическа сила.“ категоричен беше Славчев. За държавническо говорене и край на махленските спорове подкани още той.

Ангел Славчев заяви, че „България без цензура“ е внесла законопроект за задължителното гласуване чрез депутата Румен Йончев. Славчев подкрепи референдум за задължителното гласуване, който да е разграничен от парламентарните избори. На коментара на Настимир Ананиев, че подобно разграничаване би било само загуба на пари, Славчев отговори, че е важно да се чуе мнението на хората. Ангел Славчев определи срещата на Пламен Орешарски с тримата американски сенатори – Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи като позорна, тъй като в следствие на тази среща Орешарски разпореди спиране на всички действия по изграждането на „Южен поток“.

 

email
Close

Get Widget