Ангел Славчев: С един шут ще свалим и ДПС и ГЕРБ от управлението на държавата!

Ангел Славчев: С един шут ще свалим и ДПС и ГЕРБ от управлението на държавата!

„Коалицията, която се задава  – между ДПС и ГЕРБ  на нас ще ни направи най-голяма услуга, тъй като с един шут ще свалим и ДПС и ГЕРБ от управлението на държавата” това заяви на пресконференция в град Перник заместник председателят на „България без цензура“ Ангел Славчев. Той допълни, че в борбата си с частните съдебни изпълнители и с банковия произвол ще вложи всички усилия, за да бъде доведена до край.

Ангел Славчев акцентира и на енергийния проблем в страната, като изтъкна необходимостта от създаването на обществени надзорни съвети в ДКЕВР. Той напомни, че „България без цензура” е единствената парламентарна партия, която работи без изобщо да е в парламента. „Няма друга такава политическа сила и затова и призовавам да ни подкрепите на 25 май! Само това е начинът да сложим край на това статукво в държавата”, допълни той.

„България без цензура” призова хората да не си продават гласовете на изборите. „Изчислихме, че за по 30 или 40 лева, колкото върви масово продаването на гласове, вашият глас струва 2 стотинки на ден за мандата на партията, на която продавате вота си. Така че ако някой смята, че гласът му струва 2 стотинки на ден, да го направи.”, каза Ангел Славчев.

Той подчерта, че „България без цензура” няма да купува гласове и ще се бори за премахването на тези порочни практики. „Това минава всякакви граници. Не може партии, които не можеш да ги видиш при хората, да изкарват накрая такива резултати. Вместо да инвестират в срещи с хората, да правят дарения, те си пазят парите за да купуват гласове”, коментира още Славчев.

На пресконференцията стана ясно, че „България без цензура“ инициира изграждане на Кръст-символ на християнската вяра по повод годишнината от силното земетресение в Перник, което по чудо не взе жертви. Инициативен комитет предстои да изготви проект за издигането на символа на вярата. Архитектът на Перник вече е дал съгласието си, а действията по инициативата са съгласувани и с Българската православна църква. Намерението на инициаторите е кръстът да бъде поставен в местността „Кървавото”, но е вероятно мястото да се промени във времето.

Кметът на квартал „Изток“ Ивайло Иванов също анонсира събитие посветено на годишнината от земетресението. Той обяви, че на 22-ри май в Кметство „Изток“ се организира курбан по повод две години от бедствието. Животното за курбана ще бъде подсигурено от „България без цензура“, а курбанът ще се състои в 11:30 ч. в църквата „Успение Богородично“. Всички перничани и гости на града са сърдечно поканени!

email
Close

Get Widget