Ангел Славчев: С пътища като в Северозапада няма да стигнем Европа!

Ангел СлавчевС пътища като тези в Северозапада няма да стигнем Европа. В това е категоричен зам.-председателят на „България без цензура“ и кандидат за евродепутат от коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден Ангел Славчев. „След приключилата ни вчера обиколка в Северозападна България и лунният пейзаж, който видяхме по шосетата там, мога да кажа, че страната ни не пътува към Европа. Но е крайно време да тръгне натам“, каза той по време на дебат за транспорта, електронно правителство и информационни технологии по радио К-2.

Той посочи, че окаяното състояние на пътищата у нас е плод на нехайство от няколко поредни правителства и съсредоточаване на всички средства върху магистралите през последните няколко години. Смешно е БСП и ГЕРБ да се оправдават с трупани с години проблеми, след като именно те са ги натрупали, докато са управлявали. Не може човек да се оправдава със собствените си грешки, възмути се Славчев на опитите на представители на двете партии да си прехвърлят отговорността в дебата.

Крайно време е да започне да се работи за районите, които са в най-тежко състояние, каза зам.-председателят на ББЦ. Евродепутатите трябва да лобират програмите и финансирането от ЕС в следващия програмен период да бъдат разбити на по-малки поръчки, за да могат повече изпълнители да се включат, както и по-малките общини, обясни той. Славчев настоя и за по-строг контрол, включително и от граждански организации върху харченето на пари по тези проекти, както и за по-строги наказания за кражбата им.

Славчев, който от 12 години работи в сферата на IT технологиите, обясни, че е нужно специално ведомство – дирекция или дори министерство на информационните технологии, защото в тях е бъдещето. Поиска „Железопътна администрация“ да е независим контролен орган и да има пълна отчетност за обществените услуги. За водния транспорт разясни колко е нужно възстановяването на морската спасителна служба и осигуряването на още един спасителен кораб. Групата, която работи по проблемите на транспорта в „България без цензура“ включва в своята програма изнасяне на дейността на Морска администрация в регионалните дирекции и оставане на малък на брой административен персонал в София, каза Славчев.

„Реално няма резултати от работата на досегашните евродепутати или поне не се разбра за такъв резултат“, заключи Славчев и призова българите да гласуват на евровота за нови, млади хора, които не са били във властта. Видяхме какво могат тези, които бяха в Брюксел, които сега са в парламента и в министерствата, достатъчно поразии направиха, обясни апела си зам.-председателят на ББЦ.

Източник: barekov.com

email
Close

Get Widget