Ангел Славчев: Шампионите на България тренират сред паднали стени и мухъл. Ние, трябва да променим това!

Ангел Славчев: Шампионите на България тренират сред паднали стени и мухъл. Ние, трябва да променим това!

Заместник председателят на политическа партия  „България без цензура” Ангел Славчев посети спортна зала „Дружба” в Перник.

В залата за борба той дълго разговаря с треньора и трениращите деца. Един от основните проблеми там е, че помещението не се отоплява и през зимата условията за тренировка на борците са спартански. Славчев се възмути от начина, по който изглежда залата за тренировки – паднали стени и мухъл. „Вместо да сменяват плочките на площада, да бяха отишли тези пари за децата и спорта”, коментира Славчев. „Това, което тези деца правят тук, си е жив героизъм.“ каза още той.

Въпреки тежките условия, залата е пълна с деца, а треньорът на малчуганите изрази надежда, че догодина ще ремонтират помещението, въпреки че вече им обещават това да се случи на няколко пъти. Ангел Славчев обеща, че ако и този път залата не се ремонтира, ще се заеме лично с проблема. „Съдете ни по делата, каквото съм казал, ще го направя”, каза той и пожела на перничани успех в изграждането на шампиони.

След залата по борба, Славчев пожела да види и залата по вдигане на тежести, където се срещна с шампионите Йото Йотов и Валентин Христов. Акцент от срещата и тук бяха лошите условия за тренировка на спортистите и какво може да се направи, за да може българските спортни зали да заприличат на европейките. Двамата шампиони поздравиха Ангел Славчев и спортните инициативи които „България без цензура“ подпомага.

Йото Йотов сподели, че заради лошите условия и липсата на деца, които да желаят да тренират при тези условия, няма средства и за отопление. В момента щангистите се отопляват на електрическа печка с два реотана. „Преди време идваха момчета и момичета да тренират, но тази мизерия ги отказа малко по малко.”, каза Йото Йотов. „В България няма отношение към спорта и спортистите. Когато отида в чужбина, хората гледат с други очи на мен. Сякаш там е мястото, на което оценяват световните и европейските ми титли”, коментира още Йотов.

email
Close

Get Widget