Ангел Славчев: Ще успеем заедно! Време е да покажем, че можем да се борим за България!

Преди малко повече от месец се роди една нова партия, това каза в обръщението си към делегатите Ангел Славчев. Зад тази партия, според него са застанали и застават все повече българи, осъзнали, че България трябва да стои над всичко! „Тази партия се казва „България без цензура“ и името й говори само по себе си за нейните цели и за каузите, зад които застава. А не е ли наша обща кауза България да пребъде и всеки български гражданини да може да живее достойно. Питам: Достойно ли е родителите да се страхуват да създават поколение, притеснени от невъзможността си да отглеждат децата си като равноправни хора пред Закона и Държавата? Достойно ли е младите и способни хора да напускат Родината си, избирайки да живеят извън пределите й, защото не виждат бъдеще и реализация? А нима е достойно родителителите ни да живеят есента на живота си в мизерия и постоянна борба за хляба си, да не могат да посрещат нуждите си, а да са плащали данъци на тази същата държава повече от 30 или 40 години? Отговорът е еднозначен! И той е НЕ! Стига оправдания“, каза Славчев.

Писна ми да чувам, че да имаш две или повече деца в България е немислимо и дори безотговорно! Не искам да виждам разплаканите майки на летището, които изпращат децата си без да знаят дали те някога ще се върнат в България! Отказвам да приема, че пенсионерите не са заслужили да живеят спокойно, след като цял живот са полагали труда си за по-добро бъдеще, добави още той.

„Пътувам постоянно из България. Срещам много и различни хора. Обикалям градове и села. Чувам болката и отчаянието. Но виждам и очи, пълни с надежда. Надежда, че ще успеем заедно“, каза Славчев и допълни „Няма време!“

„Няма време политиците на Прехода да се крият в мишите си дупки и да разчитат на политически чадъри! Няма време да чакаме някой да дойде да ни спаси, защото е време да запретнем ръкави и да се борим за общата ни кауза! Време е да покажем, че можем да се борим за България!“, заключи Славчев.

„Мисля, че търпението ни вече се изчерпи и не трябва да допускаме хора с мръсни ръце да продължават да правят с нас и с България, каквото поискат. Ако продължаваме да им даваме право да решават вместо нас; ако не обръщаме внимание на тяхното действие или бездействие по важни въпроси, касаещи не само настоящето, но и бъдещето; ако не поемем кормилото на живота, за да се движим в желаната от нас самите посока, не само сами няма да можем да си простим, но и няма да заслужим уважението на следващите поколения.“

И ако някой твърди, че България е малка страна и не е никакъв фактор в политическо или икономическо отношение, то аз смело мога да твърдя, че ние можем и сме велик народ, доказал се в историята си. Ако ние – българите, не се борим за България, то на кого очакваме да е по-скъпа нашата Родина“, каза в заключение той.

Според него, политическа партия „България без цензура“ е факторът, който може и преобръща политическата картина на страната ни. За един народ няма нищо по-свещено от Достойнството и Свободата.

На финала на своята реч той призова всички делегати със ставане на крака и ръка на сърце да се закълнат, че ще се грижат за държавата, за благополучието на народа, и ще бъдат пример за Морал и Съвест!

Източник: barekov.com

email
Close

Get Widget