А.Славчев: Изборният резултат в с.Богдановдол е доказателство, че хората, с които работим, са уважавани и успешни

Подкрепеният от партията Петър Теофилов ще мери сили с кандидат на БСП в Богданов дол

„България без цензура“ достигна до балотаж на първия си местен вот. Кандидатът за управник на пернишкото село Богданов дол Петър Теофилов, подкрепен от партията отива на втори тур, където ще мери сили с човек на БСП.

На вота в селото независимият Теофилов събра 121 гласа, а кандидатката на БСП Николета Максимова – 129. Представителят на ГЕРБ се провали и отпадна от надпреварата с актив само от 36 гласа.

За кмет днес гласуваха близо 84% от общо 419 избиратели, което е 335 човека. 11 са невалидните бюлетини. Балотажът ще е другата седмица.

Петър Теофилов е бивш шеф на мината в Перник.  Помагал е за изграждането на местния параклис, Гигинския и Одраничкия манастир. Твърди, че ако стане кмет, ще дарява заплатата си на трима ученици и на социалния патронаж. Преди първия тур на изборите той лично потърси подкрепата на „България без цензура“. Теофилов присъства и на учредителното събрание на общинската структура на партията в Перник.

„Изборният резултат в с. Богданов дол е доказателство, че хората, с които работим, са уважавани и успешни. Това е признание не само за работата и личностите от местната ни структура в община Перник, но и за партията в национален план. За „България без цензура“ това са първите местни избори, чиито резултат очевидно предвещава и следващи изборни победи“, коментира зам.-председателят на партията Ангел Славчев.

email
Close

Get Widget