Борисов подви опашка и избяга, ние пак сме срещу статуквото

Протестите миналата година бяха много спонтанни. Тогава ние излязохме и казахме ясно какво мислим и какво искаме, без да се страхуваме, макар че ни заплашваха,

коментира пред ТВ 7 Ангел Славчев от „България без цензура“.

Изказването му идва 2 часа преди началото на националния протест „1 година по-късно отново срещу монополите на статуквото“. Митингът е организиран съвместно с евентуалният коалиционен партньор ВМРО. Официалните преговори между двете партии започнаха миналата седмица.

Преди една година говорихме, че не искаме партии, не че ги харесваме и в момента. Но за да промениш политическата система, трябва да си партия и затова и се появи „България без цензура“, която беше създадена на площадите, подчерта Славчев.

Според него през миналия февруари тогавашният премиер

Бойко Борисов е сдал властта, за да избяга от отговорност: „Подви опашка и избяга, това са политиците на днешното време – страхливци“.

Сега година, по-късно поехме ангажмента да оправим нещата и Борисов, Местан и Станишев повече да не са на власт, закани се още Ангел Славчев.

Той добави и че със съмишлениците си ясно съзнават, че с днешния протест кабинетът няма да падне, но те ще имат възможност да дадат своите идеи.

Излизаме една година по-късно срещу пмонополите на статуквото и подобоващо ще поздравим ЧЕЗ и икономическото министерство, затова че не направиха нищо. Ще отдадем „почит“ и на Министерски съвет, заяви зам.-председателят на „България без цензура“.

Даниела Колева от социалната платформа „Евромайки“ призова майките също да се включат в митинга. Според нея,

вече е време в политиката да има повече жени, защото именно жените са носители на топлината и близкия контакт с хората.

Източник: bnews.bg

email
Close

Get Widget