„Как е възможно политиците да ни обясняват, че пари за пенсии няма, а това не важи за самите тях?“ попитаха пенсионери от Бургас.

„У нас политик означава да си слуга. Тук сме, за да покажем, че има и друг модел на управление за тази държава.“ това каза пред академичната младеж на университета „Проф. д-р Асен Златаров“ Николай Бареков в  Бургас. Заместник председателите на „България без цензура“ Ангел Славчев и Росен Петров, председателят на „Евромайки“ Калина Крумова и председателят на „Гергьовден“ Драгомир Стефанов бяха специални гости на лекцията на тема „Журналистиката в политиката и политиката в журналистиката“ проведена във висшето учебно заведение. Младежите разпалено задаваха въпроси за предстоящите промени зад, които „България без цензура“ ще застане с цел подобряване начина на живот на българските граждани.

След срещата с възпитаниците  на бургаският университет кандидатите за евро депутати посетиха дом за възрастни хора „Цвета и Анка Върбанови“. Там те бяха посрещнати сърдечно и надълго и нашироко разискваха политическата ситуация в държавата. „Трябва да се даде път на младите хора“, бяха единодушни  пенсионерите от дома. Те се оплакаха от ниските си пенсии и попитаха: „Как е възможно политиците да ни обясняват, че пари за пенсии няма, а това не важи за самите тях?“. „България без цензура“ направи дарение на дома – аптечки и апарати за измерване на кръвното налягане.

Натоварената си програма представителите на ББЦ разведриха с разходка в Морската градина на Бургас, където се поздравиха и снимаха с техни симпатизанти. Бургазлии приветстваха топло Бареков, Славчев и Петров и изказаха подкрепата си за политическа партия „България без цензура“ . Невероятния спектакъл на Нешка Робева „Площадът“ създаден специално за турнето на ББЦ бургазлии имаха възможност да гледат в Държавната опера на Бургас. Политиците бяха обрани в предизборната си агитация и призоваха хората да гласуват за тези които не са ги излъгали и окрали. По последни социологически проучвания „България без цензура“ е  трета политическа сила в страната и измества ДПС.

email
Close

Get Widget