„България без цензура“ идва, за да разбие статуквото

В сряда внасяме закона за „Чисти ръце“, съобщи той

„България без цензура“ идва, за да разбие статуквото и ще го направи. Това каза заместник-председателят на партията Ангел Славчев в предаването „Пряка демокрация“ по TV7. „България без цензура“ беше създадена по площадите. И сега, като обикаляме цялата страна, аз виждам невероятна енергия. Застанахме в центъра, наши коалиционни партньори са едни от най-старите партии – ВМРО, ЗНС, „Гергьовден“. Ние сме патриоти, не сме националисти, не делим хората на леви и десни, на роми и мюсюлмани, коментира още Славчев.

Вече имаме трима симпатизанти в Народното събрание, преди дни внесохме промени в закона за потребителския кредит, готвим още няколко закона, в сряда внасяме закона за „Чисти ръце“, това ще бъде разделителната линия за политиците, заяви Славчев.

Политическата безотговорност е причина да се стигне до трагичния случай в Лясковец, смята заместник-председателят на ББЦ. Трябва политиците да носят своята отговорност, категоричен е той. „Когато имаме такъв безпрецедентен случай, който дано никога не се повтаря, моралното е оставка, да се понесе отговорност. Като ще говорим за нов морал в политиката, нека започнем от някъде, а не само да се оправдават“, смята Славчев.

Политиците трябва да направят така, че и ромското, и българското население да имат работа, ако имат – те няма да крадат. Докато не влязат в казармата, докато не ги образоваме, няма как да интегрираме ромите. Нужна е здрава ръка, посочи Славчев по темата за битовата престъпност.

Във връзка със ситуацията в Украйна той подчерта, че Русия и Европейският съюз са два субекта, които трябва да работят заедно, а не да се делят. Европа може да се развива най-добре икономически на Изток. България също може да намери добри пазари на Изток, но ние си затваряме вратите, подчерта той и допълни, че България не може да бъде независима, но тя трябва да търгува със своята зависимост.

Източник: barekov.com

email
Close

Get Widget