„България без цензура“ обяви номинациите за министри на правителство в сянка!

„България без цензура“ обяви номинациите за министри на правителство в сянка!

Днес на провелия се Изпълнителен съвет на политическа партия „България без цензура“ председателят Николай Бареков и заместник председателите на партията Ангел Славчев, Росен Петров, Рада Коджабашева и Светлин Танчев поздравиха съпартийците си с подкрепата, която партията и коалиционните й партньори са получили на евровота. На Изпълнителния съвет бяха поканени да  вземат участие най-успешно представилите се на изборите за Европейски парламент областни и общински председатели в партията.

„България без цензура“ постигна нещо, което никой не е правил в историята на българския преход – на най-трудните възможни избори постигнахме забележителен резултат. Въпреки всички манипулации, фалшификации, заплахи, унищожаване на наши бюлетини, недопускане на наши застъпници и наблюдатели, въпреки огромните лъжи, които се изсипаха срещу нас, ние сме най-голямата извънпарламентарна опозиционна сила.“ каза Бареков.

От „България без цензура“ призоваха за обединяване на всички партии в общ алианс срещу ДПС. Поканата е към лидерите на останалите политически формации, а целта да бъде извадено ДПС от властта поне за два мандата. Бяха обявени и  6-те отправни точки на алианса. Това са формиране на професионална администрация без право на партиите да кадруват в нея, прекратяване на рекета над бизнеса в обществените поръчки, спирането на грабежа в Митниците, връщането на социалните функции на държавата, битка с демографската криза и изваждането на ДПС от властта.

На пресконференцията, която „България без цензура“ даде след провелия се изпълнителен съвет, станаха ясни и  номинациите за министри и заместник министри на правителството в сянка. Те бяха одобрени от Изпълкома и обявени лично от Николай Бареков. Още преди евровота Бареков обяви, че е готов за премиер.  За сектор икономика, социална политика и енергетика, пленумът на ББЦ номинира заместник председателите на партията Ангел Славчев и Рада Коджабашева, председателката на „Евромайки“ Калина Крумова и областният лидер в Сливен Георги Балабанов.

За финансовата сфера изпълкомът избра депутата Светлин Танчев и градския лидер в Пловдив Хайк Гарабедян. Доц. Христо Бозов, лидер във Варна, е номинацията на ББЦ за здравен министър. За секторите Национална сигурност, МВР, отбрана са номинирани зам.- председателят на ББЦ Росен Петров, бившият главен секретар на МВР – Николай Радулов, ген. Димитър Цветков и ген. Валери Григоров. За образование и култура изборът е проф. Мирослава Кортенска.

Номинациите за външен министър са лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков и депутатът Светлин Танчев. За сектор правосъдие номинациите са общинският лидер в Перник – Катя Иванова, която ще е представител на ББЦ в ЦИК, Васил Иванов, председател на адвокатската колегия в Кюстендил и зам.-председателят на градската структура в Пловдив адв. Дяко Дяков. Главният секретар на ББЦ Стефан Кенов е предложението на партията за министър на регионалната политика, както и областните лидери на Габрово и Благоевград Ивелина Йосифова и Рашко Динков. За младежката политика номиниран бе лидерът на младежката структура на ББЦ – Никола Митев.

email
Close

Get Widget