Българските майки с отворено писмо до медиите

И вече напусналите лидери на няколко местни организации на ЕВРОМАЙКИ не издържаха и не пожелаха да мълчат за фактите, които биват изкривявани от ръководството на женската организация на ББЦ.

В отворено писмо до медиите бившите лидерки на организациите в Сливен, Враца, Карлово, Сопот, Стамболийски и Котел споделят без притеснение за проблемите, с които са се сблъсквали на ежедневна база. Проблеми, породени не от естеството на работата, а с незаинтересоваността на Калина Крумова и Даниела Колева като председател и заместник председател на ЕВРОМАЙКИ. Шестте жени заявяват отговорно, че са разочаровани от спускани хора и задачи и от главния секретар на партията на Николай Бареков – г-н Кенов. Те отказват на бъдат наричани „купени“ и „продадени“, защото мотивите им за влизане в женската организация са били идеалистични и чисти – за да бъдат от полза на жените и майките, за децата в България. След като става ясно, че всичко е само „прах в очите“, те напускат структурите, за да не продължават да участват в подменени ценности, зад които те самите не могат да застанат.

„Ние не сме сами“ заявяват Женя Колева от Сливен, Мая Методиева от Враца, Антоанета Тенева от Карлово, Димитрина Пашкулова от Сопот, Таня Мавродиева от Стамболийски и Тихомира Анастасова от Котел и ще продължават да работят за България и българските майки с помощта на сдружение „Граждански конрол“ и със силите на хората, които стоят зад това сдружение и тяхната подкрепа.

„Това е нашият глас, без цензура! И той трябва да бъде чут, за да има светло бъдеще за децата ни. Не само на лист хартия!“ казват в края на писмото си българските майки.

email
Close

Get Widget