Днес в 12 часа в залата на националния пресклуб на БТА в гр. Плевен беше проведена съвместна пресконференция на ПП „България без цензура“, сдружение „Граждански контрол“ и на Иниациативния комитет с искане оставката на кмета на град Плевен.“

„Дошло е време да се спасява Плевен и партийните интереси нямат значение“ заяви председателя на иниациативния комитет преди да даде думата на Ангел Славчев. Други гости на пресконференцията бяха Красимир Владов – председател на „България без цензура“ за Плевен и Галина Петкова – зам. председател на структурата в града.

„Ден преди старта на предизборните кампании избързахме да дадем тази пресконференция, за да не влиза тя в дебата за евроизборите.“ заяви Ангел Славчев. „Оставката на кмета се изисква повече от година по повод на извършени разследванията от сдружение „Граждански контрол“. Подаван е сигнал в НС към Комисията за конфликт на интереси. „Много се радвам, че и ДАНС са се заели с него, защото това е един корумпиран кмет, който действа под шапката на г-жа Цецка Цачева.“ заяви категорично Славчев. Той изиска пред медиите имунитета на Цачева и добави, че скоро ще бъде внесено и официално искане в НС от независимите депутати.

„Ние сме радетели на операция „Чисти ръце“ и искаме чисти политици в българската общественост, които да се грижат за поверените им градове, а не само да крадат!“ Това заяви още Славчев по време на пресконференцията.

Искането на оставката на Димитър Стойков и имунитета на Цецка Цачева са с цел разкриване и разследване на корупционните схеми между тях.

„Аз имам личната амбиция и личната грижа кметът Димитър Стойков да си получи заслуженото, не само защото има конфликт на интереси в държавните поръчки, а и защото нарушава конституцията на Република България“ категоричен беше заместник председателят на „България без цензура“.

„Ние от България без цензура искаме незабавната оставка на кмета, като ще предизвикаме още няколко дебата по този въпрос включително и протести, ако се наложи.“ каза в заключение Ангел Славчев пред присъстващите в залата на БТА в Плевен.

email
Close

Get Widget