Поумняхме ли година след февруарските протести

Днес гражданите отново излизат срещу статуквото на монополите

Днес, когато се навършва година от началото на февруарските протести, българското гражданско общество отново излиза на улицата срещу статуквото на монополите. Това обяви в студиото на „Пуснете водата“ по TV7 Ангел Славчев.

Сега той е зам.-председател на партия „България без цензура“, но точно преди година стана лице не протестите срещу наглостта на монополите към гражданите и безхаберието на държавните институции.

Шествието днес ще тръгне от Моста на въздишките, ще премине покрай централата на ЧЕЗ, след това покрай сградата на Министерството на икономиката и накрая ще достигне до Министерски съвет.

„Една година по-късно ние вече сме поели конкретен ангажимент да поправим системата и хора като Борисов, Станишев, Местан и Доган повече да не са в политиката. Това, което разбрахме, е, че промяната няма как да се случи без нашето участие в политиката, защото само така можем да реализираме целите си“, заяви Ангел Славчев.

Той добави още, че миналата година по това време тогавашният премиер Бойко Борисо е трябвало да вземе най-важното решение, но вместо да го направи, е избягал от отговорност, подвивайки опашка. Така правят хората, които са страхливци, заяви Славчев.

Относно скандала с Росен Петров, който обяви от предаването си, че отива в политиката и става част от „България без цензура“, Ангел Славчев заяви, че той е направил същото, слизайки от ефира на предаването си „Граждански контрол“.

Журналистиката трябва да бъде безпристрастна и когато вече имаш заявени политически принципи и цели, не може да бъде и водещ от малкия екран, каза Славчев.

Вижте цялото участие на Ангел Славчев в „Пуснете водата“ и анализа му за поуките от февруарските протести.

Източник: news7.bg

email
Close

Get Widget