Закона за частните съдебни изпълните е разписан от група лобисти и е извън всякакви общочовешки принципи!

„Трябва да вземем управлението на държавата за да може законопроектите, които изработваме и внасяме в Народно събрание да влязат в сила и да започнат да работят в интерес на хората.“ каза заместник председателят на политическа партия „България без цензура“ Ангел Славчев в предаването „Граждански контрол“ по NEWS7. Славчев посочи Операция „Справедливост“ като име на един от тези законопроекти, който внася ключови промени в Граждански процесуален кодекс и дава възможност на хората да се измъкнат от стегната примка на Частните съдебни изпълнители и банковите институции. Ангел Славчев сподели, че този законопроект и всяко едно предложено изменение в ГПК  е проекция на това с, което се е сблъскал по време на обиколките си из страната. „Обиколих България и то не един път през последните месеци и нямаше човек който да не сподели проблема си частен съдебен изпълнител, банкова или финансова институция. Безизходицата на българските граждани е моята мотивация да продължа борбата си срещу произвола над тях. “ каза Славчев.

„Наясно съм, че няма как да въздействаме, ако не сме в управлението на държавата и затова очакваме предсрочните парламентарни избори за да може наши проекти като Операция „Справедливост“ и „Чисти ръце“ да влязат в сила, защото хората се нуждаят от тях.“ заяви Славчев. Той допълни, че на кръглата маса която се проведе на 14 май е взето решение да бъде внесено в НС и искане за създаването на Временна анкетна комисия за проверки и установяване на всички факти за нарушения на ЧСИ-тата, банките и други финансови институции. „Закона за частните съдебни изпълните е разписан от група лобисти и е извън всякакви общочовешки принципи. Татяна Дончева е една от фигурите способствала най-много за прокарването на този закон  обслужващ интересите на една група хора.“ категоричен беше зам.-председателят на ББЦ.

„Депутати не се интересуват от това, че хората страдат, че изнемогват, че се самоубиват.“ заяви Ангел Славчев. Той обясни, че ще изисква от МВР достъп до информация относно справка за самоубийствата и неуспешните опити за самоубийства, при които основните мотиви са свързани с тежко финансово състояние и невъзможност за погасяване на парични задължения към банкови и кредитни институции. „Тази информация умишлено се укрива от хората, защото това е следващата социална бомба и изнасянето на подобни данни ще разтърсят българските граждани.“ категоричен беше Славчев. „Борбата срещу Частните съдебни изпълнители и банките е надпартийна и призовавам депутатите независимо от тяхната политическа принадлежност да признаят абсурда на закона за ЧСИ-тата и да застанат зад правата на българския народ. Искам ясно да подчертая, че нямаме нищо против съществуването на банките. Това, за което се борим е коректност и яснота в отношенията банка – клиент и тотални промени в закона обслужващ частните съдебни изпълнители.“ категоричен беше Ангел Славчев.

email
Close

Get Widget