За мен

Ангел Славчев е роден на 04.02.1982 г. в гр.София. Средното си образование получава в техникум по електротехника и автоматика „Киров“. Бакалавърската си степен по маркетинг и мениджмънт защитава в Българо -Датския колеж. Магистър по специалност „Бизнесикономика“ от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, и магистър по „Киберсигурност: от Военна академия „Г.С. Раковски“  гр. София Женен, баща на три деца.

IMG_0105

Работи още от тийнейджър. „Имало е периоди, когато съм работил на четири места едновременно“, споделя в свое интервю Ангел Славчев. През 2004 г. стартира малък частен бизнес в сферата на технологиите. Четири години по-късно му предлагат да поеме ръководството на отдел за информационни технологии в една от големите български компании –  “Мегалан”.

Протест срещу проучването и добива на шистов газ в България

Политическата му активност започва през 2009 год., когато става лидер на младежката организация на партия „Българската левица“, остава в нея до началото на 2012 год. Ангел е един от лидерите на движението срещу добива на шистов газ в България, срещу разполагането на ПРО на територията на Република България, срещу данък паркинг, той е и един от лидерите на протестите срещу цената на тока. През 2013 г.  Ангел Славчев създава и оглавява движение “Граждански контрол”. Движението активно работи срещу произвола на частните съдебни изпълнители, включва се в съставянето на новия законопроект за Изборния кодекс, приет през 2014 год, защитава и др. граждански права.

Протест срещу увеличението цената на тока пред МИЕТ

След протестите през 2013 г. започва свое авторско предаване в телевизия „Евроком“ под марката: „Граждански контрол“, което няколко месеца по-късно започва да се излъчва в националната News7 .  Идеите на сдружение „Граждански контрoл“ достигат още по-близо до хората чрез едноименния вестник, разпространяван на територията на страната.

Ангел Славчев

Ангел Славчев, воден от желанието си за реални промени чрез навлизане на млади, можещи хора в политическия живот на България, става един от учредителите на партия „България без цензура“. На първия Национален конгрес на партията е избран за неин заместник-председател, кaто продължава да изгражда структурите на партията в страната. Поради възникналите впоследствие сериозни разминавания между възгледите му за начините на изграждане на модерна демократична партия и становището на нейния лидер, през лятото на 2014 г Ангел Славчев, независимо от очакваните победи на ББЦ на предстоящите парламентарни избори, напуска партията чрез открито писмо.

Протест в защита на българските гори - блокада на Орлов мост
Протест в защита на българските гори – блокада на Орлов мост

След 2014 год и по настоящем Ангел Славчев активно се занимава с киберсигурност и защита . Полага грижи, за да съхранява идеите и структурите на сдружение “Граждански контрол”.

Close

Get Widget