Кръгла маса „ЧСИ – необходимост или рекет“ за прозрачен дебат в полза на българските граждани

Кръгла маса „ЧСИ – необходимост или рекет“ за прозрачен дебат в полза на българските граждани

На 14 май от 13 часа в зала 1 на Източното крило в сградата на Народното събрание, площад „Александър I“ № 1 ще се проведе кръгла маса на тема „Частните съдебни изпълнители – необходимост или рекет“. Събитието е организирано от независимия народен представител, изразил съпричастност към „България без цензура“ – Светлин Танчев. Заедно със заместник председателят на „България без цензура“ – Ангел Славчев и Румен Йончев – независим народен представител, на 9 май г-н Танчев внесе в НС законопроект „Справедливост“.

На организираната кръгла маса са поканени да присъстват заинтересованите страни и представители на изпълнителната власт – Министерство на финансите, парламентарната комисия по бюджет и финанси, Константин Пенчев – омбудсман на Република България, народни представители като Янаки Стоилов от БСП, изразил особено мнение при приемането на закона за ЧСИ през 2005 година, Страхил Ангелов – депутат от БСП с ясни позиции по въпросите на ЧСИ, а така също и Волен Сидеров в ролята си на председател на Комисията за етика и конфликт на интереси в Народното събрание. На събитието ще участват и представители на ПП „България без цензура“ – Ангел Славчев – зам. – председател на ББЦ и Калина Крумова – председател на „Евромайки“. Ще присъстват и представители на камарата на частните съдебни изпълнители.

Провеждането на подобна дискусия при пълна прозрачност и свобода на словото дава на обществеността доказателство за ангажираността на Народното събрание към проблемите на деня.

Целта на дискусията е даване на възможност за осъществяване на публичен дебат по проблемите на гражданите с действията и правомощията на частните съдебни изпълнители и поставяне на добро начало за ползотворна бъдеща работа в полза на българските граждани.

email
Close

Get Widget