Мораториумът върху делата на ЧСИ – глътка свеж въздух за хората

Заместник председателят на „България без цензура“ Ангел Славчев беше гост в телевизионното предаване по News7 „Граждански контрол“ с водещ Ива Георгиева. Темата, по която Славчев беше събеседник заедно с депутата от БСП Страхил Ангелов, беше „Мораториумът върху делата на ЧСИ“.

Ангел Славчев отново подчерта, че правомощията на частните съдебни изпълнители трябва да бъдат сведени до минимум и да им се наложи стриктен контрол върху дейността. „Приравняването на банката с държава го няма в цял свят! Банковото лоби в Парламента трябва да стане видимо и да си отиде! Това е допуснато от нашите депутати, които и в момента са в Народното събрание.“ заяви Славчев.

Той коментира още, че внесеното предложение за мораториум върху делата на ЧСИ, в никакъв случай не е популистко, а има за цел да даде глътка свеж въздух на хората. „Въпросът не е сега предизборно депутатите да приемат внесените предложения за промени в закона за частните съдебни изпълнители. Задължително е обаче налагaнето на мораториумът за срок от 3 до 6 месеца, за да може да се стопират делата на ЧСИ към момента и след това да се приемат законовите промени“, категоричен беше заместник председателят на „България без цензура“.

От ефира на предаването „Граждански контрол“ Славчев отново призова ясно всички пенсионерите да получават пенсиите си само в клоновата мрежа на „Български пощи“. По този начин ЧСИ няма да имат възможността да налагат запор над тези суми. Това се отнася и за всички български граждани, които получават майчински, детски надбавки, социални и други помощи.

Борбата срещу банковото лоби в Парламента, както и срещу произвола на Частните съдебни изпълнители ще продължава да бъде изключително важна кауза за Ангел Славчев до окончателната победа над тях. Защото всеки български гражданин трябва да има право да живее достойно в Родината си!

email
Close

Get Widget