Ние принадлежим на България! Гласувайте, за да сменим системата!

В залата на фестивалния комплекс в град Варна политическа партия „България без цензура“ закри своята предизборна кампания на 22 май.

„С протести се сваля правителство, но само с избори се сменя системата!“ Това заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков във Варна на закриването на предизборната кампания на партията с коалиционните й партньори ВМРО, ЗНС и Гергьовден пред стотици хора, които се включиха и в шествието из града по-рано. На сцената в залата на Фестивалния комплекс в морската столица се подредиха всички кандидати за евродепутати от листата на коалицията.

Николай Бареков добави още „Надявам се, този път българският народ да разбере, че трябва да се гласува. Ако искаме промяна, трябва да гласуваме в неделя за единствената нова партия ББЦ със съюзниците й ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Само това ни гарантира, че ще имаме избори и за ново Народно събрание. Защото този български парламент е отдавна изчерпан от съдържание.“ 

Бареков припомни, че именно от Варна тръгнаха протестите срещу монополите преди година и половина. Тогава сегашният заместник председател на „България без цензура“ Ангел Славчев бутна правителството на Бойко Борисов от стола на власта. Хората в залата отдадоха почит към паметта на самозапалилия се Пламен Горанов. „Ще позволим ли Борисов да се върне на власт?“, попита Бареков, а залата му отговори единодушно „Не“.

Срамувам се да кажа, че само преди месеци за последен път повярвах в обещанието на едни хора, че най-после предимство ще имат експертите, повярвах и бях излъгана за сетен път, призна Нешка Робева по адрес на БСП и тяхното уж експертно правителство с ДПС. Призовавам ви да дадете своето доверие за сетен път, но за първи път на тях – на младите хора от ББЦ, призова Нешка Робева. Не може българският народ да се нареди на края на опашката след щастливите кокошки, крави и прасета. Не може Европа да се отнася към нас като с хората от задния двор, каза пред варненци златната ни треньорка.

На сцената редом с другите кандидати за евродепутати заместник председателят на „България без цензура“ Ангел Славчев беше заедно със своя син. При разговорите на Славчев с хората по време на шествието преди закриване на предизборната кампания, а и след събитието, той беше категоричен, че ще се бори ЗА България, ЗА децата на България, ЗА младите и ЗА пенсионерите – ЗА достоен живот на всеки българин!

 

email
Close

Get Widget