Отказах 20 000 лева партийна заплата!

Приех поканата да гостувам в сутрешния блок „Здравей, България“ по NOVA TV. Въпреки ранния час и определено провокативния начин на комуникация от страна на водещата Анна Цолова, аз ясно и категорично заявих в ефирана НОВА телевизия, че Бареков се оказа лъжец и измамник.

Взехме колективно решение за участие в „България без цензура”. Над 80% от протестиращите през 2013 година се вляхме в редиците на „България без цензура” по един или друг начин. Повярвахме му, той се кълнеше. Това е факт и е публично известен. Повярвахме, че можем да променим България, да преборим статуквото.

Отново потвърдих, че не съм получавал 9 000 лева на месец заплата от Николай Бареков. Той ми предлагаше много повече, за да ти „кротувам“, както вече заявих в моето отворено писмо до медиите преди няколко дни.

Преди 3-4 седмици Бареков ми предложи 5-цифрена заплата, за да си кротувам. Предложи ми 20 000 лева на месец, но му отказах. Отидох и му казах, че така не може да продължава – не може да има интриги, хората да бъдат мачкани и натискани да взимат решения, които не са техните решения. Този човек предаде хората! Това са факти, които са в категоричен разрез с моите убеждения и аз не можех да продължа с него.

На въпроса на водещата относно Пеевски, аз отново казах, че се водят разговори по специален телефон между Бареков и хора от ДПС. В тези разговори се обсъждали събитията от деня, „кой накъде и как, каква позиция трябва да се вземе”.

Имали сме и голям спор относно законопроекта „Lafka”, който унищожава малките предприемачи. Имахме натиск от Бареков да не ходим на един от протестите по този повод.

Това е чиста диктатура! Това не е демократично управление на една партия!

Вижте цялото интервю тук!

email
Close

Get Widget