Плевен, събуди се! Кметът е крадец!

С тези възгласи стотици плевенчани огласиха улиците на града днес на мирен протест с искане за оставката на кмета на града Димитър Стойков. Над 60 автомобила участваха в автомобилно шествие по централните улици на град Плевен, след което протестиращите продължиха пеша през обезобразения център на града към общината.

Протестът беше организиран от Инициативния комитет на града и сдружение „Граждански контрол“ и бе подкрепен от политически партии „България без цензура“, ВМРО и др. Заместник председателят на „България без цензура“ Ангел Славчев обяви протеста за надпартиен, тъй като рамо до рамо с плакати, гласящи „Кметът е крадец!“, стояха представители на различни политически структури.

Каузата е Плевен!“ каза Славчев и призова да бъде направен пълен одит на Община Плевен, а екипът на общината да има смелостта да разкаже за корупционните схеми на кмета Стойков и хванатия с подкуп преди седмици Алексей Зелов, за да си понесат последствията. „Време е да сложим началото на една чиста политика и искам да започнем именно от вашия град“ добави още Ангел Савчев.

Плакатите и виковете на плевенчани останаха невидяни и нечути от Димитър Стойков и останалите общински работници, тъй като те предвидливо бяха напуснали сградата 45 минути преди 17 ч. – официално обявения час за начало на протеста. Гражданите бяха единодушни, че няма повече да се примиряват с безобразията на кмета от ГЕРБ и че до оставка ще се стигне по мирен или друг начин.

 

 

email
Close

Get Widget