Послание за толерантност и свобода в Разград

Славчев и Бареков пуснаха 5 бели гълъба в небето

Бай Ахмед от Търговище изпрати пет бели гълъба за жителите от Разград като послание за толерантност и свобода. Подаръкът бе изпратен по зам.-председателя на партията Ангел Славчев, който разказа за срещата им. Той го поканил в дома си, почерпил го с турско кафе, поговорили си за политиката и младите хора. „Казах му, че днес ще сме в Разград. Той ми заръча от сцената днес да ви изпратя послание за мир, обединение и за възраждане на нашата държава. Даде ми един кашон и ми каза да го отворя на сцената“, разказа Славчев. Двамата с Николай Бареков отвориха кашона, от който излетяха 5 бели гълъба. „Какъв по-красив символ в един град, известен със своята толерантност, етническа и религиозна свобода. Като патриоти искаме всички вие, родени в България, независимо каква религия изповядвате, да се чувствате горди граждани на България“, коментира жеста Бареков.

Гостуването на лидера и част от ръководството на „България без цензура“, както и представители на коалиционните партньори предизвика голям интерес сред жителите на Разград. Те зададоха много въпроси към Бареков, а времето не стигна за всички, които искаха да вземат микрофона. Градът е поредната спирка от националното турне за повдигане самочувствието на българина, което партията и коалиционните й партньори от ВМРО и ЗНС започнаха заедно с певицата Деси Добрева и танцьорите на Нешка Робева.

60-годишен мъж сподели, че е обезверен и вече не гласува, защото всички политици до момента са лъгали. „Ако някоя партия обещае, че ще направи здравеопазването и образованието безплатно, ще гласувам за нея“, заяви той.

„Не бъркайте Бареков с Борисов и Станишев. Даваме си сметка, че сме последните, които могат да спечелят народното доверие и ако излъжем с право ще ни обесят пред Народното събрание. Днес на 1 април рожден ден имат БСП и ГЕРБ. Честит празник на г-н Станишев и на г-н Борисов. Кой излъга българския народ – отговорът може да бъде всичко друго само не и Николай Бареков, Красимир Каракачанов, Ангел Славчев и Калина Крумова. Най-лесно е днес да ви кажа „аз съм новия Тодор Живков“. Съжалявам, че не мога да ви го кажа, защото той се оказа много по-голям държавник от този, който му мачкаше ушите. Безплатно здравеопазване трябва да има за инвалидите, за децата и за пенсионерите, но това не може да стане веднага, обясни пред препълнения площад в Разград лидерът на „България без цензура“.

Той бе попитан и откъде ще дойде земята, която да се раздава на младите биоземеделци от фонд „Чиста земя“. „В България има достатъчно пустееща земя, но хората са обезверени от високия размер на рентите и в момента общините стопанисват земята. Имате 10 човека латифундисти, които държат стотици хиляди декари и взимат милиард и половина за земеделие“, посочи Бареков. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обясни от своя страна, че земеделска земя има в общинския и държавния поземлен фонд. „Земя има. Ние няма да откриваме топлата вода, ще вземем пример от други страни по света“, обясни той и посочи, че у нас може да се въведат три зони с различни преференции. По думите му е необходима и икономическа децентрализация.

Много млади хора взеха микрофона, за да се оплачат от безработица, ниски заплати и пенсии, скъпо медицинско обслужване. „Милиард и половина от Здравната каса бяха изхарчени от Дянков и Борисов,  отидоха по сметки в швейцарски банки и офшорки. Много неща могат да бъдат безплатни, пенсиите могат да бъдат вдигнати с 20%, но трябва политиците да спрат да крадат. Затова влязох в политиката, ще сменя чипа на политиците, така че да започнат да работят за хората“, ангажира се пред разградчани Бареков. Момче, което сподели, че доскоро е работело на трудов договор за 100 лв. заплата пък беше консултирано от юрист на ББЦ, който ще провери дали не е било подведено от работодателя си.

„Лошото е, че аз трябва да се червя пред вас от името на всички политици, държавата беше разграбена, тази държава имаше заводи, които работеха, днес изнасяме дървесина и скрап. Когато тези заводи или нови предприятия започнат да работят, тогава ще има високи заплати, тогава ще намалее и безработицата. Трябва да се избират умни политици, гласувайте за умни политици“, призова лидерът на „България без цензура“.

„За първи път идвам в този град и съм очарован. Вчера бяхме в Търговище, хората се оплакаха от липсата на работа, на бъдеще и от това, че политиците на прехода не спират да насаждат между нас омраза. Омръзна ни да ни делят на сини и червени, на роми и на турци, и на българи“, въстана от сцената в Разград зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев.

„Разград и региона можеше да бъде даван за пример за това как се развива земеделие. В последните години той е с най-висока смъртност, най-ниски доходи и най-бързо обезлюдяващ се. Това се дължи на едни политици, които осъществяваха грабеж за своя лична сметка“, обърна се към жителите на града лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. „Ако преди 20 години разказвахме вицове за Албания и Румъния, то днес Албания е с по-високи заплати и пенсии. Може и да е изостанала, да е била управлявана от най-големия догматик, но тя има политици с кауза, които мислят за народа си. Ние сме на последно място по доходи, пенсии, с най-лошото здравеопазване, образование, на първо място по болести. Трябва да осъзнаем, че нашата съдба зависи от нас самите, от тези, които избираме и от нас зависи как ще вървим напред. Хората трябва да видят личен пример. Когато обикновеният човек вижда, че тези, които е избрал го крадат, как да искаме и той да бъде честен. Нашата амбиция е да кажем „25 години стигат – 25 години на разруха, на разединение“. С труд, постоянство и патриотизъм, може би животът ни ще стане по-добър“, каза Каракачанов.

„Преди малко в едно интервю ни попитаха защо така стремглаво вървим нагоре – защото във всички градове, които обикаляме, младите хора са на първия ред, а те са бъдещето на България. Националното самочувствие ще се повиши, не само когато видите на живо Нешка Робева и Деси Добрева, а когато поемете националната си отговорност. Доброто е от човек за човек и няма политическа принадлежност. Ако един политик, когато направи нещо добро, го обвиняват, че политизира и си прави PR, то ако не прави нищо – това какво е?“, попита пред разградчани Калина Крумова от „Евромайки“.

Борил Панайотов от ЗНС коментира на площада в Разград бъдещия избор на евродепутати. „Време е да дадем път на хора, които да докажат в Брюксел, че все още има българи, които си обичат страната и ще защитят нейните интереси. Вярвам, че нашите представители в ЕП ще успеят да защитят интересите на земеделския производител, така че да бъде конкурентоспособен на останалите земеделски производители в ЕС“, каза той и посочи , че действията са това нещо, което се случва от името на ББЦ и коалиционните партньори. Той отчете внасянето в парламента на законопроекта „Чисти ръце“ и мораториума за частните съдебни изпълнители.

„Искам да цитирам Левски, като един от най-големите стратези в българската политика: „Ние не гоним турския народ, а царя и неговите закони, с една дума турското правителство, което еднакво владее и българи и турци. Поставила съм си за задача да изучавам и представям културата на етносите, защото така че се сближим, ще осъзнаем колко сме еднакви във всичко, което ни е дал Бог или Аллах“, каза от сцената Нешка Робева. „Нека на 25-ти май да излезем, да дадем гласовете си и да покажем, че не сме роби, а хора, вярващи, мислещи и не се страхуваме още веднъж да дадем доверие на политици, които вярваме, че този път няма да ни излъжат“, призова тя жителите на Разград.

източник: barekov.com

email
Close

Get Widget