Само заедно можем да осигурим бъдещето на България

Поздравление към делегатите на Учредителния конгрес на „България без цензура“ от Ангел Славчев

За мен е чест да стоя тук на тази трибуна пред вас и да споделя не само своите лични убеждения. Ние стоим зад каузата България, защото искаме да пребъде. Изпълнима кауза е, но само ако българите съумеем да загърбим различията си и да работим на едно поле. Ако нашите спорове са на принципна основа, а не да гледаме само от нашия ъгъл, истината ще ни направи свободни граждани на достойна България. Можем да успеем само заедно, няма друга алтернатива. За един народ няма нищо по-свещено от достойнството и свободата.

Държавата ни се нуждае от нова система на управление – която да произлиза от хората и да е обърната в тяхна полза. Достатъчно се наживяхме на криворазбрана демокрация.

Аз виждам три основни принципа – реална демокрация, реална икономика и реална политика. Само тези три стълба могат да гарантират така желания от всички нас европейски стандарт на живот. Това е и изходът от политическата криза, в която се намираме. Нуждаем се от съвкупност от мерки за социална защита, повишаване на стандарти, заетост, растеж, нуждаем се от солидарност и от граждански контрол. Именно липсата на такъв контрол доведе до безпомощно положение на данъкоплатците, гражданите, народа. Наш дълг е да работим за реалната икономика и срещу спекулативните манипулации.

България без цензура е млада и перспективна формация. Тя е двигател за промяна. С грижа за хората е нашето мото. Вярвам че само заедно можем да осигурим бъдещето на България.

Източник: barekov.com

email
Close

Get Widget