Силата на едно общество са хората!

Доброволците на Витоша 2012Ангел Славчев: Варна и Добрич ми напомниха за пожара на Витоша преди две години

Още помня, как точно преди две години горя Витоша и тогава доброволците, които се бориха с пожара бяхме стотици…

Дни наред с лопати, брадви и маркучи в ръце гасихме пожара. Тогава за първи път видях хората да са толкова сплотени. Радвам се, че две години по-късно гражданското общество продължава да бъде задружно. По стечение на обстоятелствата съпругата ми беше в същия ден във Варна и знам от първо лице как точно са се случили събитията.

Междувременно прочетох толкова много статии, гледах по телевизията и в пресата снимки на всички власт имащи, които се опитваха да яхнат „новината“ и да си направят евтин ПР, разхождайки се по калните улици на квартал Аспарухово.

Аз съм спонтанен човек и не мога да стоя пасивно, гледайки отстрани случващото се. С цялото си сърце искам да отида на място. Да копая рамо до рамо с другите, но не го правя, за да не политизирам достойните действия на съгражданите си. Част от роднините ми са там и помагат. Ето в такива моменти ме боли, че в България думата „политика“ е мръсна дума! Ето в тези именно моменти хората са важни! Гротеската, която се разигра между държавната и местната власт, за пореден път показа, че политиците на статуквото слагат егото си над държавата… за сметка на хората.

Изказвам искрените си съболезнования на семействата на загиналите.

Сърдечно поздравявам всички доброволци за куража и борбения им дух!

email
Close

Get Widget