Славчев: Движение за граждански контрол бяга от популистки обещания

Аз няма да се кандидатирам за депутат. Това обяви в предаването „Денят започва“ на БНТ Ангел Славчев от Движение за граждански контрол.

Ние залагаме на пет основни принципа – търсим равнопоставеност между гражданските инициативи и партии, защото се видя, че хората искат промяна в избирателната система; промяна на Закона за референдумите, който е грешен и не работи; водене на антимонополна политика – ток, газ, здравна каса, хранителни вериги; създаване на електронното правителство, което трябва да е с приоритет; честна съдебна система, обяви Славчев. Той допълни, че до дни ще има онлайн платформа, която ще копира структурата на правителството. Там гражданите ще могат да дават своите идеи за държавното управление.

По думите му, Движение за граждански контрол бяга от популистките обещания за вдигане на заплати и пенсии. Държавата е на колене, малкият и среден бизнес също, а безработицата е много висока. На тези проблеми трябва да се търси решение, смята той.

Младостта не е порок, а „депутат“ стана дума, изпразнена от съдържание. Хората трябва да се заслушат в исканията на младите, които пък трябва да изразяват общественото мнение и желанието за промяна. Трябва да се отдаде значимото на жизнеността и смелостта на младостта, но да се намери баланса и с мъдростта на по-възрастните, подчерта Славчев. Когато на някой му замирише на власт, положението става страшно, заключи той.

Източник: www.novini.bg

email
Close

Get Widget