Социологията, на която аз имам вяра, са препълнените зали!

Днес в предаването на Димитър Цонев „Още от деня“ по БНТ гости в предизборните дебати бяха зам. председателят на „България без цензура“ Ангел Славчев и представител от „Синьо единство“ – Ергин Емин. В дискусията бе предвидено да участва и представител на ГЕРБ, но той така и не се появи  и отреденото му място остана празно до края на дебата.

„На тези  избори ще направим следното – чрез Европа да натиснем българските политици да си вършат работата и да защитават хората. Нашият слоган е „С грижа за хората“и за това ще работим, ще работим за българския народ.“ разпалено заяви Славчев в студиото на Димитър Цонев. Заместник  председателят, който е 15-ти в листата за евроизборите на „България без цензура“ съобщи, че целта на коалицията е да има трима представители в Европейския парламент и допълни, че 80% от заплатите на евродепутатите на ББЦ ще бъдат предназначени за българските читалища и други социални дейности.

„Нашата цел е тези евродепутати, които имаме в ЕП, да започнат да работят за България, защото, ако попитаме народа какво направиха тези 18 наши представители в Брюксел и ако един отговори какво е направил, аз ще му стисна ръката“, подчерта Славчев. Най-срамното е, че хора като Нейнски, Станишев, Борисов, Пеевски, Кунева, Калфин – хора от прехода, хора от Тройната коалиция, които лъгаха народа, пак са кандидати, каза още Ангел Славчев. Това изказване изнерви до крайна степен Ергин Емин, който нападна словесно зам.-председателят на ББЦ и се опита да защити лидера на „Синьо единство“ – Надежда Нейнски.

„Незабавна европейска проверка на всички ЕРП-та в България, ще поискат евродепутатите ни“, съобщи още Славчев и обясни, че тази проверка ще е независима, защото в България такава не може да се направи. Той се обяви за енергийна независимост на страната ни и посочи, че в Европейския парламент ще поискат разследване на всички частни съдебни изпълнители в България. По думите му, в ГПК има няколко постановления, които са в нарушение на европейските директиви.

На въпроса на Димитър Цонев как „България без цензура“ приема 4.9 % избиратели, които сочат социологическите проучвания, Славчев бе категоричен с изказването си: „ Социологията, на която аз имам вяра,  са препълнените зали, които ни посрещат всеки ден от обиколката ни в България“ . „Нашата задача е да обединяваме хората“, посочи той. „Виждам болката на хората, те са омерзени. 25 години се наслушаха на обещания и никой нищо не направи за тях“, посочи той подчерта, че това е последният шанс за поколението на прехода да промени нещо.

email
Close

Get Widget