Три красиви жени, бивш царист и бунтар са гръб на Бареков

Рада Коджабашева, Калина Крумова, Даниела Колева, Ангел Славчев и Стефан Кенов

Три красиви жени, бунтар от февруарските протести срещу монополите и политик с богат организационен опит са най-важните фигури около лидера на новоучредената партия „България без цензура“ Николай Бареков, признават от щаба му. Това са зам.-председателите Рада Коджабашева и Ангел Славчев, Калина Крумова и Даниела Колева от „Евромайки“ и организационният секретар Стефан Кенов, пише в. „24 часа“.

Рада Коджабашева е икономически експерт. Идва от банковия сектор. Тя е в .България без цензура“ от началото и активно участва в кръглите маси в сферата на икономиката. Бареков й гласува пълно доверие заради познанията и контактите й в тези среди. Затова изборът на Коджабашева за зам.-председател на „България без цензура“ не изненада никого от делегатите на учредителното събрание на партията.

Другият зам.-председател е Ангел Славчев, на когото Бареков е поверил организационната работа по изграждане на структурите. 32-годишният Славчев има бизнес в сферата на програмирането. Стана популярен около протестите срещу високите цени на тока през февруари миналата година. Един от лидерите на „Движение за граждански контрол“, което се роди тогава. Беше и кандидат за депутат. След това се раздели с останалите от движението и основа „Граждански контрол“. Славчев е женен, има 3 деца.

Три пъти майка е и Даниела Колева, водеща на предаването „Часът на мама“. Даниела е най-младата дипломатка на България – културно аташе в Рим, но въпреки нейните тогава 24 години е отличена от Външно за принос в присъединяването на страната ни към ЕС. Активен участник в инициативата „Подари Коледа“ на проекта „Евромайки“ към „България без цензура“. Инициатор на идеите в социалната платформа на партията. Колева е едно от имената, спрягани за листите на партията за евроизборите, където със сигурност място ще намери и Калина Крумова.

Бившата депутатка на „Атака“ се записа като най-младия народен представител у нас. В мандата си бе активен член на социалната комисия и на тази по европейските въпроси и контрол на еврофондовете. Автор е на идеята и законопроекта за легализиране на сурогатното майчинство и на промени във връзка с безопасността на пътя. В партията на Бареков тя продължава тази линия – ще е отговорник за работната група „Транспорт и инфраструктура“.

Организационният секретар на „България без цензура“ Стефан Кенов е другата важна фигура край Бареков. Преди да отиде при него той е лидер на младежкото НДСВ и зам.-шеф на партията. 33-годишният Кенов е роден във Варна, бе зам.-областен управител на Бургас.

Източник: barekov.com

email
Close

Get Widget