Хиляди изригнаха срещу монополите

Хиляди недоволни от монополите българи излязоха на неделен протест в столицата. Митингът се организира от „България без цензура“, подкрепен от ГС СИЛА.С този мащабен протест се отбеляза и годишнината от февруарските протести, след които Бойко Борисов и компания сдадоха властта.

Хиляди души от цялата страна изказаха своето недоволство не само от господстващото положение на монополите, но и от бездействието на всички управляващи до момента в борбата с тях.

Протестиращите казаха своето твърдо „не“ на монополите в страната.

Митингът „1 година по-късно отново срещу монополите на статуквото“ стартира в 12.30 часа, воден от Николай Бареков, Красимир Каракачанов, Росен Петров, Ангел Джамбазки, завити с родния трибагреник.

Огромен трансперант с надпис „Държавата гние, проблемът сте вие.“ поведе хиляди хора. Открои се и плакат с надпис: „Народът каза: Вън политиците на прехода“. Сред протестиращите има хора от всякакви възрасти. Засега организаторите подграват настроението на съмишлениците си с патриоични песни.

Малко след като тръгнаха, протестиращите преминаха покрай конгреса в НДК, с викове „Долу ГЕРБ!“.

Хиляди души крещяха „Мафия“ пред сградата на ЧЕЗ. Лидерът на ББЦ Николай Бареков издигна плакат с надпис „ЕВН, Енерго-Про и ЧЕЗ  – опасно за живота“.

Красимир Каракачанов подчерта, че именно ЧЕЗ е било една от причините миналата година народът да излезе на улиците. Той изтъкна, че ако фалират енергийните монополи, ще се спаси българският народ.

„Токът няма да с вдига! Ако се опитате да го направите, ще си ходите!“ – добави той и призова компаниите или да обслужват интереса на гражданите, или да се махат.

Протестиращите почетоха с 1-минутно мълчание четиримата българи, които миналата година се самозапалиха в знак на протест срещу енергийните монополи.

Изказвания имаше и от всички представители на Националния съвет на ПП „България без цензура“.

Ангел Славчев подчерта, че днешните министри са позор и са се оказали същите лобисти като предишните, единственото което правят е да лъжат най-нагло.

„Една година по-късно ние с ВМРО казваме „не“ на монополите и „да“ на България“, изтъкна Славчев. Той подчерта, че кабинетът Орешарски продължава да издевателства над нацията. След многобройните си обиколки из страната той се убедил с очите си, че хората нямат пари за хляб. „Такава ли трябва да бъде България?, запита той, след което се закани: „Всеки ден ще е така до победата!“.

Източник: www.silnabulgaria.com

email
Close

Get Widget