Хората като вас,трябва да бъдат питани и да бъдат чути!

Днес в Стария град на Пловдив зам. председателите на „България без цензура“ Ангел Славчев и Рада Коджабашева проведоха среща с представители на местния бизнес.  На срещата бяха засегнати важни проблеми засягащи предприемачите и евентуалните им решения.

„В наше лице като най-голямата извънпарламентарна политическа сила имате стратегически партньор. Наясно сме, че една успешна държава за каквато се борим ние няма как да се развива без бизнес. „ обърна се към пловдивските бизнесмени Ангел Славчев.„На малкия и микро бизнес в България трябва да се подаде ръка и пълна възможност да се развиват, на средния бизнес държавата трябва да помага и да го насърчава, а за големия бизнес трябват правила“ заяви още Славчев.

Предприемачите от своя страна споделиха проблемите си с кмета на град Пловдив Иван Тотев и потърсиха решение със зам.председателите на ББЦ. „Всичките ни проблеми идват от враждебната политика на кмета Тотев. Аз и още трима хотелиери сме вложили над 10 млн. евро в Стария град, а на среща получаваме само антагонизъм. „ каза Емил Тиберов –хотелиер и ресторантьор.

Като пример за абсурдната политика на Иван Тотев бизнесмените посочиха заповедта за ограничаване достъпа на туристи в Стария град. Хората бяха единодушни ,че всичко това се прави с цел пренасочване на туристите към хотелите на семейството на пловдивския градоначалник. „На входа на Стария град е поставена незаконна бариера с ,която ограничават достъпа до ресторантите ни,до хотелите ни и дори до домовете ни. Вярвате ли, че ми трябва одобрение от общината за да стигна до дома си?“   се изказа друг представител на хотелиерския бизнес.

Ангел Славчев и Рада Коджабашева бяха категорични, че „България без цензура“ няма да прави кабинатни политики ,а ще търси решения на проблемите редом с предприемачите. „Хората като вас трябва да бъдат питани и да бъдат чути“ казаха още зам. председатеките. Те заявиха още,че ще предприемат незабавни действия за решаването на проблемите в Стария град и Пловдив.

 

email
Close

Get Widget