Ангел Славчев: Даваме една седмица кредит на доверие, после пак стачки

Даваме една седмица кредит на доверие на новото служебно правителство и ще изчакаме да видим как ще действат. Това обяви Ангел Славчев, един от неформалните лидери на протестиращите, по ТВ 7, които са се разграничили от групата на Янаки Ганчев.

Според Славчев за правителство, което ще действа два месеца, е напълно нормално да имат кредит на доверие една седмица. През това време най-важното, по което хората са преценят работата им е дали действат прозрачно. Трябва да се види какво е състоянието на държавата, да започнат да се разсекретяват договори, а прокуратурата да поеме разследването на виновните и да си свърши както трябва работата.

Славчев предупреди, че още тази седмица ще връчат на новия премиер папка с исканията си, които ще настояват да започнат да се изпълняват. В противен случай отново ще излязат на улицата.

Славчев бе категоричен, че от страна на МВР и политици, като Цветан Цветанов, им се оказва натиск, да бъдат шантажирани. Опитват се да ги изкарват криминално зависими и да ги компрометират пред обществото.

Проверили сме, никой от нас няма криминално минало, ние сме със сърцата си на улицата, за да протестираме за интересите на хората.

Източник: faktor.bg

email
Close

Get Widget