29 души влизат в Обществения съвет към комисията за нов Изборен кодекс

Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс създаде Обществен съвет към комисията. Председателят Мая Манолова заяви, че са широко застъпени хора, които са участвали в предишния обществен съвет и са доказали своята експертност.

Емилия Друмева, професор от Граждански борд за прозрачни и свободни избори, ще бъде председател на Обществения съвет. По думите на Мая Манолова, Друмева е безспорен авторитет и експерт.

Заместник-председатели на съвета са доц. Димитър Димитров от СУ „Св. Климент Охридски” и Михаил Мирчев.

Други членове на Обществения съвет към комисията са Ангел Славчев от Сдружение „Граждански контрол, Антоанета Лозенска от СЕМ, Анюта Качева от БНР, Божидар Томалевски от Асоциация на българите по света, Бойко Василев от БНТ, Валери Димитров от Сметната палата, Владимир Брезоев от Сдружение „Активни българи в гражданска държава”, Гриша Камбуров, Български медиен съюз, Даниел Пейчев от Българска асоциация по изборни системи, Ивайло Цонев, Иван Гетов от ГРАО, Ивелина Алексиева от Института за модерна политика, Ирина Абаджиева, Йорданка Бачева от „Нова алтернатива”, Лазарина Бонева, Лилия Христова от НСОРБ, Мехти Меликов, Михаил Константинов, Таня Цанева, Пройчо Караиванов, Ренета Николова, Светослав Николов, София Янчева, Стефан Манов, Стоил Стоилов и Харалампи Ачев.

Заседанието на Обществения съвет към комисията ще се състои в сряда от 14.00 часа, а следващото заседание на Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс е в петък.

Източник: btvnews.bg

email
Close

Get Widget