80% от хората във февруарските протести са в „България без цензура“

Ангел Славчев: Недоволството беше срещу монополите и политическата система и свалиха Борисов от власт

80% от хората, които излязоха по улиците миналия февруари, сега са в „България без цензура“. Това каза зам-председателят на партията Ангел Славчев в bTV. Според него протестите през февруари миналата година са били срещу монополите, политическата система и свалиха Бойко Борисов от власт. „Да излезеш и да говориш, че недоволството не е било срещу него, означава само едно – че ти си с Борисов“, така Славчев коментира пред bTV твърденията, че недоволството от зимата на 2013 г. не е било срещу експремиера.

Пред зрителите той сподели още, че към организаторите на протеста миналата година е имало силен натиск. „Факт е, че имахме предложения да бъдем купени, предлагани ни бяха дори и диаманти, а имахме и предложения да учим в САЩ. То дойде от адвокат на известна бизнес дама в Америка, разказа Славчев.

В студиото той сподели още, че решението му за влизане в политиката е било дълго обмисляно. „Убедих се, а и много хора ми го казваха, че без политическа партия няма как да се направи нещо и ситуацията да се промени, заради това и реших да вляза в политиката“, мотивира решението си той. „Но дори и в тази ситуация аз ще си остана момчето от площадите. Може и да не случи онова, към което се стремя, но поне знам, че ако успея, това ще има ефект върху много хора“, заключи Славчев

По повод на разрива между него и останалите организатори на февруарските протести той коментира, че една от причините да се разделят е прословутата среща с премиера Пламен Орешарски на 14 юни. „Тогава уж бяха поканени представители на протестиращите. Ние бяхме най-голямата организация, която имаше зад гърба си 16 000 души и според мен ние нямаме моралното право да сядаме на една маса с хора, зад които няма и 5 човека“, каза Славчев.

Той сподели още, че 80% от хората в тези структури сега са в „България без цензура“. „Реално тази партия се роди площадите“, каза още Славчев.

Източник: barekov.com

email
Close

Get Widget