В Перник Ангел Славчев беше на посещение в „ДКЦ I Перник“ ЕООД. В присъствието на управителя на здравното заведение Георги Ангелов заместник председателят на „България без цензура“ не скри възмущението си от ниското заплащане на медицинските работници в България.

„Фрапира ме системата за специализация на лекарите, която е предвидена в България и не ме изненадва фактът, че все повече завършили тук медицински кадри избират да специализират в Германия и другите държави на Европейския съюз.“ сподели Славчев. Той засегна и вечно актуалния проблем с липсата на направления при личните лекари и сподели за случай, в който сам е имал нужда, но му е било отказано поради същата причина. „Ако не осигурим достойно възнаграждение на българските лекари, скоро няма да има кой да лекува децата ни“категоричен беше Ангел Славчев.

По-късно заместник председателят на „България без цензура“ се наслади и на представлението на ансамбъла на Нешка Робева в града. Славчев използва възможността да перифразира един шеговит израз, използван често от самите перничани „От винкела по-голям няма“, като ясно заяви, че „От народа по-голям няма!“

„Не е нормално в 21 век във вашия град да няма денонощна аптека, а хората от Радомир да идват до Перник за една рентгенова снимка, защото там няма рентгенов апарат! Не е нормално и две години след земетресението още да чакате обещаната от държавата помощ! На 25 май ще имате възможност за изчистите властта и да дадете началото на една положителна промяна за България“, обърна се към жителите на Перник в заключение Ангел Славчев.

email
Close

Get Widget