Опровержение, или как всеки път трябва да се оправдаваш „че нямаш сестра“ защото някой е излъгал!

Не съм взимал пари от тези хора, предлагаха ми не веднъж, но не взех! Не съм бил и на заплата в ПП „България без цензура“. Въпросният Христо Цирков  е дългогодишен служител на Николай  Бареков и с цел да оправдае собствените си постъпки е готов да каже всичко за всеки. Аз съм чист пред съвестта си, пред семейството си и Бога. Готов съм да дам показания пред която и да било институция, да ме подложат на детектори за лъжа и прочие…

email

Ще започна с една публикация на сайта www.dnevnik.bg , същата бе разпространена и  в доста други сайтове, а именно, че главния счетоводител на Бареков , Христо Цирков бил  давал суми в пликчета на мен и още няколко човека.  Аз мога да отговарям за собствените си постъпки и за това пиша тези редове.

Не съм взимал пари от тези хора, предлагаха ми не веднъж, но не взех! Не съм бил и на заплата в ПП „България без цензура“. Въпросният Христо Цирков  е дългогодишен служител на Николай  Бареков и с цел да оправдае собствените си постъпки е готов да каже всичко за всеки. Аз съм чист пред съвестта си, пред семейството си и Бога. Готов съм да дам показания пред която и да било институция, да ме подложат на детектори за лъжа и прочие…

След моето напускане, Николай Бареков знаеше, че с него е свършено в политически аспект и за това започна да изсипва огън и жупел върху мен, а неговите и на Пеевски медии, започнаха да пишат небивалици и долни лъжи. Едно не мога да проумея ! Как никой не вярва на Бареков, но когато излезе и каже, че бил дал на този или онзи пари …всички му вярват ?! Това се случи и с мен, и с Нешка Робева, и с други хора…ако може някой да ми отговори…. ще съм благодарен…аз отговор не намирам!

Историята е дълга и стара, но лично на мен ми омръзва да се обяснявам непрекъснато за нещо което не съм направил. Именно поради това напиша тези редове, който иска да вярва, който не иска…. да е жив и здрав.

 Всичко започна 2013 год. Септември месец … бяхме се запознали с Николай Бареков по време на живите предавания на „България без цензура“. Не помня точна дата, но получихме покана от него да работим заедно в обща организация с цел да преборим тогавашното статукво, което е и към ден днешен. В нашата организация имаше разделение по темата, аз също не бях много сигурен дали искам да се обвързвам с Бареков, мнението ми за него бях написал публично във фейсбук още през 2009 год. Това което ме накара да се опитам да превъзмогна неодобрението към личността му, беше обещанието, че писането на програмата на евентуална бъдеща политическа организация ще легне върху нас, както и че националните структури ще бъдат наша отговорност. За него само славата, нито мен, нито хората с мен ги интересуваше слава и пари. Борихме се и преди това и след това, за една нормална държава където всеки да може да работи и да бъде щастлив..нищо повече. Ние като организация, имахме структури в цялата страна, както и работни групи за всяко ресорно министерство. Имахме много сериозна експертиза във всички области и на различните нива.

При първата ни среща с Бареков го попитах лично, какви са му взаимоотношения с ДПС и Пеевски, отговора му беше „ Нямам нищо общо с тях, напротив, ще работим за да ги махнем от  властта. С Пеевски бяхме съученици в Пловдив и имахме общо гадже по едно време, но от тогава нямаме общо“. Закле с в майка си, детето си / тогава имаше само едно/. Не, че му повярвах, но се надявах да е така. Дни след това, Бареков ми се обади да се видим. На срещата предложи да ни дава пари за организацията с която тя да продължава да работи. Категорично му отказах! Точно тогава, той вече напускаше ТВ7 като директор, единственото за което го помолих е ако може да ме свърже с отговорни лица в телевизията за да им предложим нашият проект за телевизионно предаване. Каза, че ще види какво може да направи и да му изпратя проекта. По същото време ние имахме предаване в телевизия Евроком с името „ Граждански контрол“. По някакво стечение на „случайността“, голяма част от нашият идеен проект бе пренесен в турнето на „България без цензура“ след септември месец 2013 год. Този проект го командваше едно момиче с име Мария Календерска… в последствие тя се оказа фактор, и във взаимоотношенията ни с Бареков.

  По това време телевизията работеше с външна продуцент-ска компания с име Ноу фрейм, на която Емил Кошлуков беше директор. Телевизията  предложи да бъдем част от самата нея, но ние отказахме под предлог, че искаме да сме външна продукция и вече имаме създадена такава организация, където работят репортери, оператори, редактори и имаме всичко необходимо за да работим като външна продукция. С това целяхме да не бъдем зависими както от журналистическа гледна точка, така и финансова. В крайна сметка подписахме договор с Ноу фрейм, в първите месеци преди стартирането на политическата партия, извън частта с предаването помагахме на Николай Бареков с експертизите ни и съвети какво трябва да се прави в определените сектори. Взехме участие в кръглите маси организирани от него. Декември месец 2013 се взе решение да се учреди партия „България без цензура“. Нашата организация отказа да се влее в партията, а само конкретни хора по места и аз самият да участваме като  физически лица. След учредяването, уведомих телевизия ТВ7, че като част от политически проект не би било коректно да оставам водещ на предаването и за това предложихме човек който да ме замести. До края на януари се излъчваха предавания, които аз водех защото част от договора с Ноу фрейм включваше да имаме минимум 15бр. Готови предавания. Предаването  беше всекидневно и с различни теми. Една от главните ни теми беше проблема на хората с банките и частните съдебни изпълнители, както и много други теми. Много от проблемите, които захващахме биваха решени в полза на хората.  До тогава Ноу фрейм изплащаше макар и със закъснение частични суми по договора по между ни.

По време на първия конгрес на партията бях предложен и избран за заместник председател на ПП „България без цензура“. По това време се занимавах активно с подготвянето на структурите, като искам дебело да подчертая, че всички лични разходи, както и тези на екипът ми, ги поемах аз със заплатата си от фирмата на която бях управител, за които пари съм си платил данъци и всичко необходимо. Февруари 2014 разбрах, че Бареков е изкупил дяловете на Ноу фрейм и вече се ползва като мажоритарен собственик.

Счетоводител на Ноу ферейм беше лицето Христо Цирков, който бе посочен от Бареков и като главен финансист на партията. Многократно са ми били предлагани суми за лично ползване, но винаги съм ги отказвал. Аз се занимавам с частен бизнес от 22 годишен и всичко което съм изградил в живота си е било с много труд и работа. Подаяния никога не съм взимал, няма и да взема, това е принцип, който спазвам от както се помня. Със сигурност има случай в които сме взимали пари от касата на партията за да разплатим дадено събитие или заплати на застъпници по изборите, както и за горива на хората по районите, на всяка стотинка взета от лицето Христо Цирков лично от мен, съм се подписвал на касови ордери.Като зам. Председател отговарях с структурите в страната.

Искам да уточня, че от както лицето Николай Бареков пое контрола над Ноу фрейм, суми към нас не постъпиха за извършената работа. Задълженията на Ноу фрейм към нас възлизат на над 700 хил. с ДДС. Бареков обещаваше да се разплати с нас, но явно се опитваше да ме държи на каишка по този начин. След Европейските избори, стана ясно за всички, че Бареков излъга както нас, така и избирателите. От много места получихме сигнали за вмешателство на структури на ДПС, както и на преливане на техни хора в нашите организации, тогавашния главен секретар на партията Стефан Кенов, беше започнал тих преврат по места по заръка на самият Бареков. Това сложи огромен клин в нашите взаимоотношения, защото въпросният Кенов е и син на голям деец и кмет на ДПС от дълги години, а Кенов и Пеевски се оказаха приятели от младини, когато са създавали младежкото НДСВ. В една от последните срещи с Бареков му заявих категорично, че ние няма да работим със структури на ДПС, както и че ако иска да продължи нашата съвместна работа, трябва да отстрани Кенов. Тогава той ми заяви, че докато е председател на партията, Кенов ще е главен секретар, и че ако искам да си получа парите от Ноу фрейм, да се скрия в сянката на магданоза и да не излизам от там, докато той не ми каже. Тогава го попитах как се чувства като ибрик на ДПС и Пеевски и настна голям скандал, за малко да стигнем и до физическа саморазправа.

 Този разговор беше в началото на юли месец 2014 год. След този разговор уведомих лично председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, че всички мой хора ще се отеглят от партията защото ние работа с етническа организация като ДПС нямаме. Каракачанов сподели, че до него също е достигнала тази информация и, че той ще предложи на ръководството на ВМРО да излизат от коалицията. С отворено писмо от 20 юли 2014, обявих напускането си от партията. По това време фирмата ни беше в тотален фалит, защото ни дължаха пари за 6 месечна продукция, която беше излъчена по телевизията и вероятно разплатена от ТВ7 към Ноу фрейм. Въпреки мащабната загуба взех категорично решение, че нямам работа с човек като Бареков. Още през декември 2013 год бях поел ангажимент към критиците ми, че ако има нередност, ще бъда първия който ще излезе и ще я каже, така и стана. След моето напускане,  90% от структурите в големите градове, които бях създал, се разпаднаха. Бързо бяха направени нови организации от стари мекерета. Много от нашите хора бяха заплашвани физически и психически.  Христо Цирков беше давал пари на председателите на районните с договори за заем за да изплатят парите на застъпниците и с тези договори се опитаха да държат хората на каишка… за жалост разбрах за това прекалено късно, защото не се интересувах от финансовата част.

След моето напускане, приближени до Бареков, които не го понасяха, ми казаха, че бил ми издал смъртна присъда. Бил извикал негови хора от средите ММА и дал разпореждане да бъда смазан и поочупен от бой. Който го направел щял да получи солидна сума пари, както и възможност за доказване на лоялност пред него и Пеевски, защото в писмото си от 20 юли, написах, че Бареков е формалния лидер на ББЦ, а истинския е Пеевски.

Следващите няколко месеца бяха кошмарни за мен и семейството ми. Бяхме подложени на системен тормоз. Семейството ми замина за няколко месеца в едно село за да не ги намерят, аз самият бях принуден да се крия по вили на приятели, да сменям автомобили, да не говоря почти с никой, само и само да не навредя на някой. Започнаха проверки и ревизии от НАП на фирмата и в крайна сметка ни начислиха ДДС и данък печалба за НЕвзетите суми, което е абсолютен абсурд, но това е тяхното решение което няма как да обжалим. Септември 2014 започнах работа в строителна компания като проджект мениджър, две седмици бяха нужни да ги заплашат и тях, че ако остана да работя там, освен всичките данъчни проверки и ревизии, няма да вземат и една поръчка …. разделихме се приятелски…

Това е моята история за работата ми с Бареков…. на 20 януари избран за заместник председател, на 20 юли напуснал. Шест месеца в които научих много и видях много, не съжалявам за участието си в тази организация. Съжалявам единствено, че не успяхме да изпълним нашият план, а именно да влезнем вътре в системата и да отворим вратата. За да започнем изграждането на нова България, такава каквато заслужава да бъде. Често съм се питал, дали не предадох доверието на хората с личното си его, че не желая да работя с етническа партия като ДПС и обслужващия и персонал…дори да е така, мога само да ги помоля да ми простят, но да знаят, че сторих това което ми казваше съвестта.

Не съм се отказал, а всички онези с които работихме рамо до рамо,също не са….

Надявам се с тези редове да внеса яснота по тиражираните глупости по мой адрес, аз съм наясно, че не мога да спра медийните бухалки срещу мен, но съвестта ми е чиста, което за мен и хората около мен е най-важното.

Ангел Славчев

02.06.2018г.

email
Close

Get Widget