Уведомление до всички граждани на Община Елин Пелин.

www.youtube.com/watch?v=B9F7ozbwOOY&t=4s

Уведомление до всички граждани на Община Елин Пелин.

Уважаеми съграждани, поради неспиращите нападки от страна на заинтересовани страни, спрямо борбата която водим с вече построенният завод за преработка на пластмаса, правя това уведомление, за да бъдете запознати с предисторията на нашата борба по темата.
Ще го карам в по протоколен стил, Вие сами си направете изводите.

email

Уведомление до всички граждани на Община Елин Пелин.

Уважаеми съграждани, поради неспиращите нападки от страна на заинтересовани страни, спрямо борбата която водим с вече построенният завод за преработка на пластмаса, правя това уведомление, за да бъдете запознати с предисторията на нашата борба по темата.
Ще го карам в по протоколен стил, Вие сами си направете изводите.

1. На 23.10.2018 г входирах молба за достъп до обществена информация до община Елин Пелин. До момента отговор няма.
Линк към молбата – http://slavchev.org/заявление-за-достъп-до-обществена-инф/

2. На 23.10. входирах и молба до председателя на общински съвет , с цел да запозная съвета с проблема.
Линк към молбата – http://slavchev.org/до-председателя-на-общиснки-съвет-гр/

2. На 25 октомври 2018Г. имах възможността да запозная общинските съветници на Елин Пелин с проблема.
Линк към видеото – https://youtu.be/rAP3zp5JvOs?t=19

3. На 20 ноември 2018 г. входирахме жалби към различни институции.
– общински съвет Елин Пелин
– Омбудсман на Р.България
– Областен управител София Област
– Министерство на Околната среда и водите
Линк към жалбите – http://slavchev.org/жалби-относно-изграждането-на-завод-з/

Линк към входящите номера – http://slavchev.org/…/Входящи-номера-от-Омбудсмана-областен…

4. През март месец 2019 се даде старт на делото, което заведе общински съвет срещу решението на кмета на Елин Пелин. Проведоха се три заседания на съда. В последното заседание, вещето лице определено от съда, каза, че на този терен няма никакъв завод и никакви постройки. Адвоката на общински съвет, беше изключително не подготвен, закъсняваше за делата и не проявяваше интерес към самото дело. Адвоката на кмета идваше, стоеше и си тръгваше заедно с адвокатите на инвеститора, който бяха признали като страна по делото. Решението на съда бе, че отхвърля жалбата на общински съвет. Решението беше обжалвано пред ВАС, но преди няколко дни ВАС излезе с решение, че потвърждава решението на АССО
Като инициативен комитет входирахме молба в АССО да бъдем страна по делото още в самото начало, но молбата ни бе отхвърлена.

Линк към молбата – http://slavchev.org/жалби-относно-изграждането-на-завод-з/
5.На 13 юли 2019г бе проведен протест н в с. Гара Елин Пелин, на който взехме участие и се присъединихме към исканията на нашите съграждани

Линк към протеста – https://news.bg/…/zhiteli-na-elin-pelin-izlyazoha-na-protes…

6. На 20 септември взех решение да се кандидатирам за общински съветник за да се преборя с този проблем по друг начин. Само с протести явно нищо не става.

Линк към решението – http://slavchev.org/защото-не-мога-да-бъда-безраличен/

7. На 27ми обявих официално, че се включвам в битката за общински съвет и презентирах за какво ще работя и ще се боря, като общински съветник. За мое учудване, моята програма беше по голяма от тази на някои кандидати за кметове на общината.

Линк към ангажиментите които поемам – http://slavchev.org/ето-и-ангажиментите-които-поемам-като/

8. На 10 октомври заснех видео клип, показващ състоянието около завода и това което изхвърля от отходната тръба в полето. Веднага бях заклеймен от предходният кмет, че се заигравам със страховете на хората.
Линк към видео клипа – https://www.youtube.com/watch?v=B9F7ozbwOOY&t=4s

9. На 11 октомври, служител в политическа партия ВМРО пуска сигнал до ИД кмета на Община Елин Пелин в което ме упреква, че съм уронвал престижа на техният кандидат за кмет, защото съм го споменавал в направеният от мен клип / точка 8/. В същият документ, въпросният служител се опитва да вмени на ИД кмета, че създавам напрежение и опасност от масова паника, както и го призовава да направи кръгла маса на която да са поканени всички политически партии, гражданите които не са в партия, да си гледат работата. Въпросният служител може да го разпознаете в клипа, който съм направил при изказването си в общински съвет през 2018. / точка 3/

Линк към сигнала – http://slavchev.org/…/upl…/2019/10/liteks-strada-ale-ale.pdf

9. На 14-15 октомври 2019 г по сигнал на граждани е направена внезапна проверка на завода за преработка на пластмаса от няколко проверяващи органа. За съжаление нямаме официален документ доказващ проверката, но имаме уверението, че щом излезат резултатите, ще бъдем уведомени.

10. На 14 октомври община Елин Пелин, пусна съобщение във фейсбук страницата със снимка „ важно“ и обръщение към всички граждани да задават своите въпроси към общината, а те да ги предадат към институциите. Тук в шопско на това му казват „ след дъжд, качулка“ !

Линк към публикацията – https://www.facebook.com/…/a.36238545387…/2552089631572010/…

11. На 15 октомври 2019 г. изпълняващия длъжността кмет на Елин Пелин г-н Николай Савов, пуска съобщение до различни институции и ги призовава за кръгла маса по темата със завода. Тоест една година, никой не се сети да направи нищо, но сега трябва да се спасяваме..
Линк към съобщението – http://slavchev.org/…/upl…/2019/10/liteks-strada-ale-ale.pdf

В заключение:
Уважаеми съграждани, тази битка не е само моя. Тя е на всички нас. На тези които искат да живеят в нормална държава, нормална община, да се взимат прозрачни решения и да се допитват за тяхното мнение.
Това е хронологията на събитията до момента. Изводите оставям на Вас. За нас и за мен в важно да запазим живота на децата и нашият. Да живеем в чиста и зелена община, а не в прахоляк и мърсотия, заринати от европейският боклук.
Призовавам Ви да гласувате ! Направете го защото политическата мафия в нашата община иска да има малка избирателна активност. Когато гласувате, убивате платеният вот. Призовавам ви да гласувате и с преференция ! Преференцията за определен човек дава възможност да търсите лична сметка на човека за когото сте гласували.

email
Close

Get Widget