Ще създам обществен съвет към моята позиция на общински съвeтник!

Както обявих и днес във видео обръщението си, като общински съветник, ще създам обществен съвет към мен самият. По този начин ще дам пълна прозрачност на своите действия, като общински съветник. Ще могат да се включат повече хора в обществената дейност и ще имаме достъп до информация, която се крие умишлено от гражданите. Напълно осъзнавам, че един човек не може да промени нищо, но ако сме повече, може да стане истинско чудо.

За да бъда откровен с Вас, аз мога да отговарям за собствените си действия. Именно поради тази причина поемам ангажимента да създам този съвет към моята позиция. Моето мнение е, че такива обществени съвети трябва да има във всяка община. Дори стигам и по далеч, работейки заедно от много време с местното сдружение „ Гражданска Алтернатива“ – те самите са създали проект за такъв граждански обществен съвет към общината и са го входирали още през 2016 година, когато до сегашният кмет тъкмо бе стъпил в длъжност. Ето ТУК може да прочетете и цялото предложение за създаване на този орган.

Ето пример как трябва да работи този обществен съвет.

От години съм радетел за граждански контрол над институциите, председател съм и на сдружение „Граждански контрол“.  Входирали сме редица предложения в различни министерства, имахме и обещанията на общинският кмет Ивайло Симеонов, че ще се направят обществени съвети и гражданите ще могат да се включат в управлението на общината, останахме си само с обещанията. Напротив, дори бяхме лично хулени от кмета, че сме пенкилери с болни амбиции. Това, че четеш законите, четеш разпоредбите и вадиш на бял свят тяхната некадърност, те превръща във враг на кметската администрация.

Поради тези причини, когато бъда избран за общински съветник, Чрез мен ще имате възможност да се чуе вашият глас в общината. Ще работим заедно! Не се кандидатирам за облаги, искам справедливост, искам да живеем в нормална община и държава. Но това може да стане ако заедно водим битките, не мога да бъда навсякъде, за това заедно ще се борим срещу неправдите.

Ако искате да станете част от този съвет и да бъдете фактор в работата на общинският съвет, гласувайте за мен – номер 67 в бюлетината 104 та преференция.

email
Close

Get Widget